FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”Summering av fotbollsveckan som gått”

juni 29, 2020november 19th, 2021

Grattis Liverpol!

Det är bara att gratulera Liverpool till vinnare av den här säsongens Premier League. Klopp & Company har verkligen gjort sig förtjänta av den här efterlängtade titeln.

 

Bottenstriden

I Premier League ser ut att bli en gastkramande bottenstrid då vi hittar både Aston Villa, West Ham och Bournemouth på 27 poäng samtidigt som Watford har 28 poäng. Två av dessa lag återfinns i the Championship nästa säsong, av denna kvartett tror jag att Bournemouth och Aston Villa får det tuffast.

 

Italien och Spanien då

I Serie A ryckte Juventus till sig en 4-poängs ledning när Lazio gick på pumpen borta mot Atalanta tidigare i veckan. Räkna med en tuff match i Turin den 20:e Juli när 1:an och 2:an i tabellen möts.

I Spanien tappade Barcelona poäng borta mot beskedliga Celta Vigo. Iago Aspas som har gjort hela 38.7% av lagets totala målskörd den här säsongen kvitterade till Barcelonas förtret i matchens slutskede. I och med att Real Madrid besegrade Espanyol med 1-0 på söndagskvällen så leder man nu tabellen med två poäng.

Både Serie A och La Liga har matcher hela veckan och tisdagskvällens höjdpunkt är Barcelona-Atletico Madrid. Missa inte heller torsdagsmatchen mellan Atalanta och Napoli.

 

Bundesligas avslutning

Bayern München vann (som vanligt) titeln och det blev till sist Düsseldorf som fick följa med Paderborn ner till andraligan. Werder Bremen får tack vare en ”great escape” i sista omgången kvala mot Heidenheim för att hålla sig kvar i Tysklands finrum. Det mest anmärkningsvärda från slutomgången var annars Andrej Kramarics 4(!) mål borta mot Dortmund. Det var dessutom en helt rättvis bortaseger för Hoffenheim som därmed knep sjätteplatsen.

 

Hemmaplansfördelen borta utan publik?

I Bundesliga som var först ut efter uppehållet blev det en markant skillnad i antal hemmasegrar, det är dock inget som kan ses i Premier League än så länge vilket kan vara bra att ha med sig framöver. Underlaget är dock begränsat och här lär vi få anledning att återkomma med en uppföljning.

 

Nästa säsongs nykomlingar i Premier League

Till sist måste jag skriva några rader om the Championship där det under säsongen spelmässigt överlägsna Leeds United vann toppmötet mot Fulham med 3-0 och närmar sig Premier League med stormsteg. Det kommer att bli kul att se Leeds och Bielsa i Englands finrum nästa säsong (ja, denna gången håller det hela vägen).

Extra kul är det också att det går bra för ”danskklubben” Brentford som hade inte mindre än 5 danskar i truppen (+tränaren) i segermatchen mot WBA i fredags. Pontus Janssons lag har nu endast 5 poäng upp till just WBA på direktplats till Premier League.

 

Ha nu en fortsatt fin vecka!

 

/Soccerstatbetting, @SsbStat på Twitter