FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”Superhelg att se fram emot”

oktober 17, 2020november 19th, 2021

Derbylördag

Efter landslagsuppehållet känns det extra bra att rivstarta med två glödheta derbyn redan på lördagen. Vi har både Everton-Liverpool och Inter-Milan att se fram emot. Everton ser bättre ut än på länge samtidigt som Liverpool är ett annat lag utan Alisson i mål. Jag tycker mig finna värde i att serieledande Everton inte förlorar mot grannen och backar Everton +0.5 till priser runt 1.95.

 

Krislaget

Senare på lördagen tar krislaget Mainz med spelarstrejk och tränarbyte emot ett segertörstande Leverkusen. Mainz förlorade samtliga sex hemmamatcherna mot topp 6-lagen förra säsongen samtidigt som Leverkusen vann samtliga bortamatcher mot botten 6-lagen. Leverkusen -1 till dubbla pengarna känns riktigt bra på förhand.

 

Söndagen

Söndagen inleds med Sheffield United mot nykomlingen Fulham. The blades har värvat Rhian Brewster från Liverpool och han är spelklar direkt om Wilder vill kasta in honom i hetluften. Sheffield Uniteds resultatrad är lika usel som Fulhams men spelmässigt ser det betydligt bättre ut än för nykomlingen. Det här är en passande uppgift för laget från stålstaden att ta säsongens första seger då de hade ett starkt hemmafacit mot de sämre lagen i tabellen förra säsongen. Den raka ettan till 2.14 är för högt.

Direkt efter Sheffield United-Fulham startar Torino-Cagliari. Torino imponerade inte förra säsongen och undvek nedflyttning med fem poängs marginal. Utan Belotti hade det sett riktigt tufft ut för spelmässigt var det längesedan turinlaget imponerade. Cagliari är historiskt starka hemma på sardinien men förra säsongen tog man poäng i fler bortamatcher än hemmamatcher och är numera ett svårslaget lag även på bortaplan. Min utgångsposition är Cagliari +0.5 till vettiga 1.70.

 

Spelbyggaren

Söndagens två sista spel hittar vi i Spanien. Villarreal har hög kapacitet och höga ambitioner. Valencia har lyckats att knipa en del poäng trots en inte så imponerande spelmässig insats. Villarreal är bättre i grunden men jag tror samtidigt att båda lagen kommer att göra mål. Villarreal att vinna matchen kombinerat med att båda lagen gör mål ger hela 3.25 och det måste vi testa.

 

Helgens målsnåla

Alavés-Elche är inte den ”roligaste” matchen på förhand och kanske inte blir någon sprakande föreställning men jag har hittat ett rent statistikspel som är spelvärt på förhand. Alavés inledande tre hemmamatcher har sett totalt två mål (Betis 0-1, Getafe 0-0 och Bilbao 1-0). Samtliga dessa matcher har varit mållösa i halvtid. Förra säsongen slutade majoriteten av hemmamatcherna (11 av 19) mållöst i halvtid. Elche har inlett livet i La Liga med raden 1-1-1 och ett målsnitt på 1.33 mål/match. Två av Elches tre inledande matcher har varit mållösa i halvtid. Det här mötet luktar målsnålt lång väg och det finns olika sätt att angripa den här matchen, min spelvinkel blir att backa under 0.5 mål i matchens första halvlek till oddset 2.40.

 

 

Missa inte….

Lördag 13:30 Everton-Liverpool

Lördag 15:00 Napoli-Atalanta

Lördag 18:00 Inter-Milan

Lördag 18:30 Manchester City-Arsenal

Söndag 16:00 Villarreal-Valencia

 

 

Stort lycka till i helgen så hörs vi nästa vecka!

 

/Soccerstatbetting, @ssbstat på Twitter