Fotboll

SoccerStatBetting: ”Svängig match på Olimpico?”

februari 11, 2019januari 25th, 2022

Match/Liga:

Roma-Porto, Champions League

Dag/Tid:

Tisdag 21:00

Spel:

Båda lagen gör mål

Odds:

1.73

Motivering:

Roma kom tvåa i sin grupp efter Real Madrid men planenligt före Plzen och CSKA Moskva. På hemmaplan vann man mot tjeckerna (5-0) och ryssarna (3-0) men förlorade mot överlägsna Real (0-2).

Roma är målglada i båda ändar av planen i år. Under den här säsongens Serie A-spel har man tillsammans med Napoli gjort flest mål på hemmaplan av alla lag (28 stycken). Noterbart är också att man på hemmaplan har släppt in hela 17 mål, vilket är fler insläppta mål än vad till exempel Bologna, Udinese och Spal har.

På hemmaplan i Serie A har 9 av 11 matcher sett båda lagen göra mål, mot lag från den övre halvan av tabellen har 100% (6 av 6 matcher) innehållit mål från båda lagen.

Porto vann en av de på förhand enklare grupperna före Schalke, Galatasaray och Lokomotiv Moskva. Porto både gjorde och släppte in mål i samtliga bortamatcher i gruppspelet (Schalke 1-1, Lokomotiv Moskva 3-1 och Galatasaray 3-2). 4 av Portos 5 senaste bortamatcher (alla tävlingar) har sett båda lagen göra mål.

Roma hemmamatcher (Serie A och Champions League kombinerat) snittar 3.93 mål och överspelet ligger nära till hands, min vinkel blir dock att båda lagen gör mål med tanke på Romas ”ovilja” att hålla nollan på hemmaplan vilket man inte har lyckats med i någon av de matcher mot topp 10-motstånd i Serie A (6 av 6).

Soccerstatbetting 

@SsbStat