FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”Testar Wolves +0.25”

december 27, 2020november 19th, 2021

Match/Liga:
Wolverhampton Wanderers-Tottenham, Premier League

 

Dag/Tid:
Söndag 20:15

 

Spel:
Wolverhampton +0.25 asian handicap (Halv vinst vid oavgjort)

 

Odds:
2.04

 

Motivering:

Wolverhampton har presterat i linje med vad man kan förvänta sig med tanke på förutsättningarna inför säsongen. Den portugisiska ”kolonin” har förlorat tre av de senaste fyra matcherna, dock hade laget en del oflyt både mot Burnley (1-2) och i derbyt mot Aston Villa (0-1). På hemmaplan har vargarna helt OK underliggande siffror och resultatraden på Molineux kommer att förbättras om spelet håller i sig.

 

Tottenham har varit extremt effektiva framåt men även haft en del ”stolpe in” defensivt. Över 17% av Tottenhams samtliga skott på bortaplan har blivit mål, att jämföra med 6.4% för till exempel Manchester City.

 

Defensivt sett släpper Tottenham endast in 6.6% av de skott som man får mot sig på bortaplan, att jämföra med serieledande Liverpool som har släppt in hela 17.8% av skotten mot det egna målet.

 

Det finns såklart flera förklaringar till dessa siffror såsom varifrån skotten kommer (vinkel, avstånd, mm) men de ger oss ändå en fingervisning om att Tottenham kan ha gått lite väl bra i serien så här långt då det blir svårt att upprätthålla den här effektiviteten över hela säsongen.

 

Mourinhos mannar spelade även ligacupmatch så sent som i onsdags vilket innebär att Wolves har två dagars extra vila jämfört med Londonlaget och det kan spela stor roll när spelschemat är mer pressat än någonsin. Min utgångsposition blir Wolverhampton +0.25 till odds runt dubbelt.

 

/Soccerstatbetting, @SsbStat på Twitter