FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”West Ham gör livet svårt för Leeds”

december 11, 2020november 19th, 2021

Match/Liga:
Leeds-West Ham, Premier League

 

Dag/Tid:
Fredag 21:00

 

Spel:
West Ham +0.25 (halv vinst vid ett eventuellt oavgjort resultat)

 

Odds:
1.98

 

Motivering:

Leeds har endast en hemmaseger på fem försök (Fulham 4-3) och av nykomlingens poängskörd har hela 64% av totalpoängen bärgats på bortaplan. Båda mittbackarna tillika nyförvärven Robin Koch och Diego Llorente är indisponibla vilket innebär att den offensive högerbacken Luke Ayling tar klivet in i mittförsvaret. Det är givetvis ett minus då Ayling gör sig bäst på högerbacken.

 

West Ham ligger på plats åtta i tabellen efter elva omgångar vilket är mer än godkänt med tanke på att man redan har hunnit möta lag som Arsenal, Wolves, Leicester, Tottenham, Liverpool, Manchester City och Manchester United. Londonlaget har vunnit tre av de senaste fyra matcherna och formen är fin. Laget ser stundtals riktigt bra ut, Soucek och Bowen var smarta värvningar förra säsongen som nu gör ordentliga avtryck i startelvan.

 

På bortaplan är det endast Manchester City som har släppt till färre antal avslut mot det egna målet än West Ham och jag är inne på att Moyes mannar kan göra livet svårt för Leeds på fredagskvällen Min utgångsposition är West Ham +0.25.

 

/Soccerstatbetting, @SsbStat på Twitter