FotbollVm

Spela på Brasilien under VM

maj 24, 2018november 19th, 2021

Brasilien är förhandsfavoriten till att vinna VM i Ryssland – hur bra är laget egentligen?

 

BRASILIEN är stora favoriter att ta hem bucklan i Ryssland till 5,00 och det är väl svårt att argumentera emot med tanke på det stjärnspäckade laget som förbundskaptenen Tite har till sitt förfogande – från Alisson Becker i mål till Gabriel Jesus längst fram.

Med Neymar, Philippe Coutinho och Jesus i spetsen blir Brasilien extremt farliga. Listan kan göras lång, men när hade Brasilien senast ett så här spännande lag? 2002? 

Även förväntningarna är enorma, precis som inför hemmaturneringen för fyra år sedan då det blev ett minst sagt abrupt slut för brassarna när man föll mot Tyskland med hela 7-1 i semifinalen. 

Truppen i år får ses som starkare än senast och för spelare som Neymar, Paulinho och Marquinhos är det nu revansch som gäller. 

 

Spelguide Brasilien

 

Brasiliens enkla grupp

Brasilien lottades till en av de enklaste grupperna i VM. I gruppen finns Schweiz och Serbien från Europa, samt Costa Rica som överraskade stort under VM 2014. Costa Rica är det lag i gruppen som Brasilien stött på flest gånger och Brasilien har vunnit nio av de tio senaste mötena. Länderna möttes i VM-sammanhang 2002 och då vann brassarna med 5-2. 

Brasilien att vinna Grupp E – 1,26

 

Brasiliens målskyttar

Neymar är självklart förgrundsfiguren i detta lag. Storstjärnan hade en enorm press på sig för fyra år sedan när han skulle skjuta hem VM-guldet på hemmaplan – med den stora pressen tycktes påverka stjärnan som inledde VM-turneringen sprakande men som dessvärre fick ett ovärdigt slut när han i kvartsfinalen klev ut skadad mot Colombia, vilket höll honom borta i semifinalen mot Tyskland som vi alla vet är en dyster tillbackablick för hela landet. Han har fått vårsäsongen ruinerad av skador i franska Paris SG men är ändå tillsammans med Messi förhandsfavoriten till att ta hem skytteligatiteln i Ryssland till 10,00.

Ser man till 26-åringens målfacit i landslaget är det inte alls konstigt till varför han står som favorit. På 83 landskamper har stjärnan gjort 53 mål och tillsammans med Coutinho och Jesus bildar 26-åringen en minst sagt fruktad offensiv. Under hemma-VM mäktade Neymar med fyra mål under gruppspelet, och med tanke på årets motståndare i gruppen, skulle det inte överraska ifall han hamnade på ett liknande facit även denna gång. 

View image on TwitterView image on Twitter

Det stora strålkastarljuset på Neymar kan komma att öppna upp ytor för Jesus som också hade en del turbulens med skador under början av året. Att han vinner skytteligan spelas till 17,00 gånger insatsen, medan vapendragaren Coutinho är en riktig högoddsare till 61,00 gånger degen. Bakom dessa finns jokern Roberto Firmino som haft en strålande säsong i Liverpool. Han kommer nog inte till en början ta en startplats, men med tanke på Jesus skadehistorik kan det ändå vara värt en liten TV-peng till 61,00 gånger insatsen. 

 

Brasiliens startelva

Med största sannolikhet så kommer Brasilien ställa upp med en 4-3-3-uppställning under slutspelet i Ryssland. Brasilien visade upp god VM-form under mars månad när man, utan Neymar, vann mot Tyskland med 1-0. Då fick Coutinho vikariera på Neymars position, men mycket talar för att han kommer ta ett steg tillbaka i banan när Neymar åter finns tillgänglig. 

Föväntad startelva i VM-premiären: Alisson; Alves, Marquinhos, Miranda, Marcelo; Paulinho, Casemiro, Willian; Coutinho, Neymar, Jesus.

 

Specialspel på Brasilien

Ett annat land som förväntas gå långt i turneringen är föga förvånande Tyskland och oddset på att Brasilien ska besegra just Tyskland i finalen spelas till 21,00 gånger insatsen, ett spännande odds anser vi. Om det ska hända måste båda lagen vinna sina respektive grupper för att undvika varandra innan finalen, vilket är någonting vi kan förvänta oss, och kanske blir det så att Brasilien får möta Sverige i en åttondelsfinal. 

Med Neymar, Coutinho, Jesus och Willian i laget kan vi förvänta oss flera mål av de gulklädda laget och oddset på att Brasilien gör flest mål under slutspelet spelas till 5,50 gånger pengarna och med det är man tvåa bakom Frankrike som är favorittippade att göra flest mål i turneringen. Nu imponerade Frankrike stort under hemma-EM för två år sedan och laget får knappast ses som försvagat sedan dess, men livslängden i den här turneringen kan mycket väl bli det som fäller avgörandet och där anser vi att Brasilien har större förutsättningar att nå långt.