FotbollVm

Steppar Brasilien upp mot Sydkorea?

december 4, 2022

Neymar ska vara spelklar efter två matchers frånvaro och kan bli den som får laget att briljera istället för att bara imponera.

Trots att Brasilien avslutade med uddamålsförlust mot Kamerun har de imponerat under inledningen av VM-turneringen. Senast vilades stora delar av laget, nio ändringar är fler än Brasilien gjort i någon VM-match sedan 1966, och förlusten var den första på 17 VM-gruppspelsmatcher.

Samtidigt har Sydkorea haft färre vilodagar inför match, och fick kämpa in i det sista mot Portugal senast, efter långa tuffa matcher tidigare mot Uruguay och Ghana.

Samtliga övriga gruppvinnare och även de flesta tvåor gjorde fler mål än Brasilien i gruppspelet. Två av Richarlison och ett av Casemiro är allt brasilianarna producerat hittills. Det trots att Brasilien med 23 skott på mål efter tre matcher är topp tre i den kategorin tillsammans med Argentina och Tyskland.

Lossnar det nu?

I juni körde Brasilien över Sydkorea i en träningslandskamp, 5-1 blev det då, efter två straffmål av Neymar, och ett mål var av Richarlison, Gabriel Jesus och Coutinho. Coutinho kom aldrig med i VM-truppen på grund av skada och nu missar Gabriel Jesus resten av turneringen av samma skäl.

Brasilien klar oddsfavorit i matchen
Att Brasilien vinner ikväll står nu i odds 1,29 att ställa mot 13,00 på Sydkorea. Asian handicap -1,5 mål på Brasilien som vinnare ger odds 1,90, alltså att Brasilien vinner med två mål eller mer.

Över 3,5 mål i matchen går att spela till odds 3,20, och att Brasilien leder redan efter första halvlek till odds 1,78.

Så vilka ska göra målen om det nu lossnar för Brasilien? Mål i matchen av Neymar står i odds 2,25 och av Richarlison 2,75.

Spelarnas favoriter
Hela 79 procent av svenska spelare satsar på Brasilien som matchvinnare mot Sydkorea. Endast 9 procent lägger sina pengar på Sydkorea. Statistiken gällande långtidsspel på slutvinnare i VM visar just nu att 17 procent har spelat på att Brasilien vinner guldet, bara Argentina är mer populära.