FotbollPremier League

Tar Chelsea revansch på sig själva när tabelljumbon kommer på besök?

februari 2, 2019november 19th, 2021

Måstematch för Chelsea som tar emot tabelljumbon Huddersfield under lördagseftermiddagen på Stamford Bridge. 

 

Nej, Chelsea är i ett mycket kritiskt läge av säsongen. Laget har återkommande problem med anfallsspelet och efter två solklara förluster mot Arsenal (0-2) och Bournemouth (0-3) har Chelsea tappat fjärdeplatsen till Arsenal.

Räknar vi de 13 senaste matcherna så är det bara Huddersfileld (8 mål) och Cardiff (11 mål) som gjort färre mål än Chelseas 13 stycken till antalet. Dessa två klubbar placerar sig som jumbo respektive tredjesist i tabellen. Illavarslande utveckling med andra ord för Maurizio Sarris manskap.

Och det är just tabelljumbon Huddersfield som gästar Chelsea under lördagseftermiddagen, med andra ord ett bra tillfälle för Chelsea att studsa tillbaka. Huddersfield är hela 12 poäng från säker mark och deras 13 mål efter 24 omgångar är ur ett historiskt Premier League-perspektiv bland det sämsta någonsin. Oddset på att Chelsea vinner utan att släppa in mål spelas till 1,63 gånger pengarna.

 

Får Chelsea igång målproduktionen?

Gonzalo Higuain gjorde i förlustmatchen mot Bournemouth ligadebut för klubben, men hans insats lämnade mycket mer att önska och han blev utbytt efter drygt 60 minuter. Han bär på ett tungt ansvar att få fart på Chelseas målproduktion och när Huddersfield kommer på besök under lördagseftermiddagen finns det, på förhand, goda förutsättningar för Higuain att hitta det första målet. Oddset på det spelas till 1,69 gånger insatsen.

En spelare det gått trögt för med målskyttet, i synnerhet på hemmaplan, är Eden Hazard som inte gjort mål på hela åtta raka ligamatcher på Stamford Bridge. Oddset på att det vänder och att han gör mål mot Huddersfield spelas till 1,89 gånger pengarna.