AllsvenskanFotboll

Toppmatch i Malmö

april 21, 2023

Efter tre omgångar av årets Allsvenskan toppar Malmö FF tabellen precis som väntat, före betydligt mer otippade IFK Norrköping på andra plats.

MFF har väl inte övertygat helt med tre knappa vinster målmässigt och endast en målskytt så här långt. Men lite grann känns det också att de inte gör mer än nödvändigt. Isaac Kiese Thelin toppar seriens skytteliga med sina fyra mål, men han är också som sagt di blåes enda målskytt.

Norrköpings Arnor Sigurdsson är fyra i skytteligan med tre mål men i Peking finns det ytterligare tre spelare som gjort varsitt mål; Nyman, Lind och Traustason.

I IFK Norrköpings tre senaste bortamatcher mot Malmö FF har båda lagen gjort mål. Att det händer nu igen går att spela till odds 1,78.

Två kryss av de tre senaste i Malmö
Mål i matchen av Kiese Thelin står i odds 1,97, medan chansen att Sigurdsson nätar igen värderas till odds 3,90, högre än odds på att Totte Nyman gör minst ett mål i matchen, 3,50.

Senast Norrköping vann mot Malmö på bortaplan var i maj 2017. Däremot slutade två av de tre senaste mötena i Malmö oavgjort. Förra säsongen vann MFF sin hemmamatch med 2-1.

MFF är klar favorit nu till odds 1,57, krysset värderas till 4,55 och full pott till gästerna 6,00.

Allsvenska omgången i övrigt är som alltid full av intressanta matcher. Studsar Hammarby tillbaka efter utspelningen i derbyt? Hur går det för Kalmar FF när de nu är favoriter för första gången?

När lossnar det för IFK Göteborg? Knappast i bortamatch mot Djurgården? Var derbyvinsten för AIK senast en tillfällighet eller är de bra på riktigt nu?

Se samtliga spel på Allsvenskan här.