Fotbollövrig Fotboll

Törnqvist: ”2,20 på Brighton duger gott”

mars 17, 2019november 19th, 2021

Match/Liga:
Millwall – Brighton, FA-cupen

Dag/Tid:
Söndag 15:00

Spel:
2

Odds:
2.20

Motivering:

Brighton har fått lite arbetsro i ligaspelet efter två raka vinster. Man tog en mycket rättvis seger mot Huddersfield medan man hade stolpe in mot Palace senast. En veckas vila lär ha gjort gott och nu är det dags för en stor match i FA-cupens kvartsfinal. Brighton gästar ett på papperet betydligt sämre lag, som dessutom har haft ett tuffare spelschema.

Ja, Millwall slåss i Championships nedre regioner för att först och främst ordna nytt kontrakt. Man hade match så sent som i onsdags då laget lyckades vinna trots att motståndaren Birmingham stod för det bästa av spelet. Innan dess föll man mot bottenrivalen Bolton som då hade flera kuggar avstängda. Överlag svaga insatser på slutet och managern Neil Harris har klart och tydligt slagit fast att det är ligan som gäller.

Det finns på kartan att Millwall – med en tämligen tunn trupp – vilar spelare här och det finns uppenbar risk för slitage. Laget har ett rykte om sig som starkt hemma i London men hemmaspelet har inte varit något extra den här säsongen. Trenden? Fem raka hemma utan seger och 2-8 på dessa matcher. Det här är en finfin lottning för Brighton som med vinst här bara är 90 minuter ifrån FA-cupfinal. Man är bättre på varje position och har fått hårdhet genom de två senaste säsongerna i Premier League. 2.20 i odds på tvåan duger gott!