AllsvenskanFotboll

Törnqvist: ”Bajen vinner mot Peking”

november 30, 2020januari 25th, 2022

Match/Liga:
Hammarby – IFK Norrköping, Allsvenskan

 

Dag/Tid:
Måndag 19:00

 

Spel:
1

 

Odds:
2.75

 

Motivering:

Det finns inte mycket som talar för en sömnig, chansfattig tillställning på Tele2 på måndagskvällen. Både Hammarby och IFK Norrköping behöver en trepoängare för att klättra i tabellen och krysset är inte mycket värt. För IFK:s del finns en liten men klart rimlig chans på Europaspel om man avslutar med full pott. Läge att gå för det och då måste man göra mål; i synnerhet då Bajen "alltid" gör mål hemma. Man har gjort det tio gånger i rad nu och bara förlorat en enda hemmamatch sedan september 2018.

 

Ja, visst trivs Hammarby här hemma på konstgräset men insatserna har varit lite för ojämna för att man skulle kunna blanda sig i toppstriden. Nu finns i alla fall inget att vara ängslig för utan det gäller att släppa loss. Succéförvärvet Ludwigson jagar seger i poängligan (mål + assists) och viss rivalitet bör det finnas då Norrköping är ett av lagsn om, likt Bajen, är med och hugger som en tänkbar storklubb under många år framöver.

 

IFK Norrköping inledde ju hur bra som helst men sedan tappades formen betänkligt. Nu har vi fått se en viss uppryckning igen men det är svårt att lita på östgötarna. Senast hade man faktiskt vissa problem med Falkenberg men fick två – till synes felaktiga – straffar med sig och sedan även en tredje. Nu är det betydligt tuffare motstånd och risken finns att man öppnar upp sig då det måste satsas på mål om det står oavgjort. Det finns corona-problematik i truppen och minst en nyckelspelare saknas. Inga optimala förberedelser alltså och jag har svängt lite här.

 

Ja, det är ju läge att ta ställning då krysset känns svalt men jag lutar nu åt hemmasidan. Hammarby hade flera jättelägen att avgöra fram till 3-2 mot Malmö FF senast och nu kan det absolut vara läge för full utdelning. Den öppna matchbilden kan passa Bajens frejdiga offensiv bra och jag tar en peng på ettan.

 

/Calle Törnqvist