FotbollLa Liga

Törnqvist: ”Då är det klickläge”

februari 16, 2020januari 25th, 2022

Match/Liga:
Leganés – Real Betis, La Liga

Dag/Tid:
Söndag 14:00

Spel:
1

Odds:
2.50

Motivering:
Leganés ligger alltjämt under strecket men trenden är positiv och det finns goda möjligheter att säkra kontraktet. Bara två förluster på de åtta senaste omgångarna och man har vid flertalet tillfällen stått upp bra mot namnkunnigt motstånd. 2-0-förlust mot Levante senast men det speglade inte matchbilden. Det var jämnt före paus och även om motståndarna logiskt föll tillbaka så spelade Leganés riktigt bra och borde ha fått utdelning. Imponerande insatser dessförinnan när Sociedad besegrades här hemma medan man tog poäng borta mot självaste Atlético.

För gästande Real Betis har säsongen varit knappt godkänd. Det finns kapacitet men prestationerna är alltför ojämna. Senast låter 2-3 mot Barcelona inte så tokigt men dessa hade full koll i andra halvlek. I senaste bortamatchen kom Betis undan med blotta förskräckelsen. Ett tidigt ledningsmål räckte till en pinne men det var ganska bra tryck mot Betismålet och en liknande insats här leder sannolikt till förlust. Det är ett stort avbräck att Nabil Fekir saknas då han är ett ständigt orosmoln för motståndarnas försvar.

För dagen ska de här lagen rankas ganska jämnt, ja Leganés känns rentav snäppet bättre. Man kommer till spel utan Omeruo vilket skaver lite men hemmafördelen är en tung faktor. Leganés hartagit hela 72 procent av sina poäng här hemma och Betis har faktiskt exakt samma siffra. Hemmabetonat värre alltså och när vi nu får 2.50 på ettan – då är det klickläge.