FotbollLa Liga

Törnqvist: ”Getafe förlorar inte mot Levante”

februari 1, 2019januari 25th, 2022

Match/Liga: 

Levante – Getafe, La Liga

Dag/Tid:

Lördag 13:00

Spel:

Getafe dnb

Odds:

2.28
 
Motivering:
Levante hade en formtopp i höstas men sedan oktober har laget bara vunnit 2 av 11 ligamatcher. Man har släppt till på tok för mycket på slutet och en bräcklig defensiv ställer höga krav på målproduktionen. Den har varit över förväntan men det finns knappast någon högre växel att lägga i. Levante har förlorat 3 av 5 hemmamatcher mot lagen på tabellens övre halva. Samtidigt har gästerna tagit poäng i samtliga bortamöten med lagen på undre halvan.

Getafe har varit en positiv överraskning den här säsongen. Laget jobbar hårt och aggressivt i defensiven som är en av ligans mest väloljade. I veckan åkte Getafe ur cupen trots två bra insatser mot Valencia. Det var små marginaler och man får gå vidare; laget slåss alltjämt om Europa League-platserna i ligan. Getafe har bara gått mållöst ifrån 1 av sina 14 senaste matcher och lär inte göra det nu heller.

Hemmaplansfördelen är inget extra i den här tidiga lunchmatchen och Getafe känns både pålitligare och mer formstarkt för dagen. Två avstängningar och risk för visst slitage men även Levante saknar folk. Flera skador på spelare som normalt är givna eller slåss om en startplats, samt en backavstängning. Jag tror på en chansrik match och ett överspel ligger nära tillhands. Det känns dock bra med insatsen tillbaka på krysset och bortaoddset går inte av för hackor. Hemmalaget har spelats ner under veckan och vi får fina 2.28 på Getafe draw no bet.