AllsvenskanFotboll

Törnqvist: ”Jag ger Hammarby en mycket bra chans”

september 13, 2020januari 25th, 2022

Match/Liga:
Hammarby – Helsingborg, Allsvenskan

Dag/Tid:
Söndag 14:30

Spel:
Hammarby -1 (asian)

Odds:
1.74

Motivering:

Bra fart på Hammarby innan landslagsuppehållet och omstarten i veckan visade med besked att formen sitter där. Till slut hela 4-0 mot IFK Göteborg – förvisso ett formsvagt motstånd utan självförtroende. Det var också siffror i överkant men Bajen släppte inte till mycket av värde och det var rakt igenom en gedigen insats. Skönt för Tankovic att få hitta målet flera gånger om och Ludwigssons inhopp var sedvanligt strålande. Nu har Hammarby en kvartett avstängd och ändringar kan störa. Med tätt matchande hade man dock säkert skiftat på några positioner ändå och elvan blir inte alls tokig. 

Helsingborg spelade inte särskilt bra mot Kalmar men höll sånär undan. Man kan ta med sig att defensiven i stort var bra men så ställde man i grunden också upp med en fembackslinje samt ett par defensivt balanserande mittfältare. Nu är en av dem, Abubakari, avstängd och det finns även frågetecken för backkuggen Martin Olsson som ju faktiskt var uttagen i landslagstruppen. Svårt att se samma taktik hålla nu på Tele 2:s konstgräs och jag ger Hammarby en mycket bra chans. 

-1 ger insatsen tillbaka på uddamålsvinst och full utdelning om man vinner med flera bollar; tacksamt till befintligt odds.