FotbollLa Liga

Törnqvist: ”Jag tror på mycket god poängchans för Barcelona”

mars 1, 2020januari 25th, 2022

Match/Liga:
Real Madrid – Barcelona, La Liga

Dag/Tid:
Söndag 21:00

Spel:
X2

Odds:
1.71

Motivering:
Då är det dags för El Clásico igen och som så många gånger förr är det samtidigt seriefinal.
Det har ju inte gått som på räls för varken Real Madrid eller Barcelona men båda lagen har
stundtals visat sin höga högstanivå på slutet. Real är jag dock en aning tveksam till då man
emellanåt ser klart bräckligt ut och nu är ju motståndet tuffast tänkbara.

Mycket prestige och taktiskt rävspel givetvis men de senaste åren har Barca haft ett tydligt inbördes övertag. I ligan har man inte förlorat något av de sju senaste El Clásico-mötena och även totalt är man uppe i sju raka utan förlust. Nollan har varit intakt vid de tre senaste besöken på just söndagens skådeplats Santiago Bernabéu.

Liten missräkning i veckan då man aldrig fick riktigt grepp om Napoli men 1-1 i Italien ger trots allt ett bra utgångsläge inför Champions League-returen. Stor skillnad mot Real som måste åka till England och bortaslå Manchester City efter hemmaförlusten i veckan. Det skiljer knappast mycket lagen emellan och det ligger nära tillhands att formstarke Leo Messi blir en faktor som i stort sett kompenserar för Reals hemmaplansfördel.

Det mesta talar för en jämn tillställning och krysset lär Barca knappast tacka nej till då man har två poäng tillgodo. Står det och väger är det frågan om Real för sin del vågar gå ”all in” för ett segermål – ett i baken skulle istället innebära en svårintagen fempoängslucka. Vi får 1.71 på halvgarderingen X2 och det är bra betalt då jag tror på mycket god poängchans för Barcelona.