FotbollSerie A

Törnqvist: ”Sassuolo har bra chans på tre pinnar”

januari 25, 2019november 19th, 2021

Match/Liga:
Sassuolo – Cagliari, Serie A

Dag/Tid:
Lördag 15:00

Spel:
1

Odds:
2.04

Motivering:
Sassuolo har åkt på en del smällar på slutet men spelschemat har varit stenhårt och stundtals ser spelet klart lovande ut. Senast höll laget nollan i det svåra bortamötet med Inter och det var ett styrkebesked ifrån lagets defensiv. Det är inte ofta Barcelona plockar in 31-åringar ifrån Serie A:s undre halva men nu har man lånat in Kevin-Prince Boateng under våren. Det är ett minus för Sassuolo men det låter tyngre än vad det är. Han har fått ett uppsving efter några tamare år men lagets anfallsspel står inte och faller med honom. Sassuolo har faktiskt bara sex poäng upp till Europa League-plats och trygga tolv ner till strecket. Nu lär man gå för seger och mot lagen bakom i tabellen har man vassa raden 6-3-0.

Gästande Cagliari är ett av dessa och för deras del är kontraktet långt ifrån säkrat, även om man ligger först i ledet av lagen som slåss där nere. På bortagräs har laget bara mäktat med sju mål på tio försök och formen är inget vidare. Det skapas på tok för få lägen och man har inte någon tät defensiv att luta sig emot vid måltorka. Senast såg laget ut att ha en bra uppgift då man, förutom hemmaplan, gynnades av att bottenlaget Empoli saknade viktiga spelare. Cagliari hade dock fullt sjå med att freda sig och det var först på stopptid man fick in kvitteringsmålet.

Inget snack om vilket lag som spelar den bästa fotbollen och visst bör hemmalagets offensiv få en hel del uträttat här. Cagliari lär samtidigt få kämpa för att inte – precis som Inter senast – bli mållöst mot Sassuolo. Medan hemmalaget bara har nollats en gång här hemma så har gästerna bara hållit nollan en gång på resande fot. Här hemma ska Sassuolo ha en bra chans till tre pinnar. 

 

Match/Liga:
Aston Villa – Ipswich, Championship

Dag/Tid:
Lördag 16:00

Spel:
1/1 (halvtid/fulltid)

Odds:
2.23

Motivering:
Efter en svag inledning fick Aston Villa upp ångan efter managerbytet men nu har även Dean Smith trampat vatten. Chansen till playoff finns men då måste man börja rada segrar. Framförallt är det här hemma på Villa Park laget inte har levererat på slutet men man har trots allt bara två hemmaförluster denna säsong. Spelet har dessutom sett hyggligt ut mot såväl QPR som formstarka Hull förra helgen.

Det är fler lag än Aston Villa som har underpresterat rejält under säsongen men de flesta har en hög grundkapacitet. Det gör att Ipswich får stånga sig blodiga för att ens utmana om nytt kontrakt. Truppen är tunn och saknar framförallt spets i det offensiva spelet. Klubben har inte alls har lyckats ersätta mångårige managern Mick McCarthy, som var en garant för en viss nivå. Nu är det sju pinnar upp till säker mark och man har tagit blott en poäng på sina åtta senaste bortamatcher.

Visst är det här en toppchans för Aston Villa och halvtid/fulltid känns mitt i prick. Aston Villa är nämligen – trettondeplatsen till trots – seriens målfarligaste lag före paus och detsamma gäller om vi enbart tittar på hemmastatistiken. Samtidigt har inget lag släppt in fler mål än Ipswich i första halvlek och bara ett lag har släppt in fler sett till bortaspelet specifikt. Starka papper och lockande odds.