FotbollPremier League

Törnqvist: ”Vi får fina 2.25 på ettan”

december 21, 2019november 19th, 2021

Match/Liga:
Brighton – Sheffield U, Premier League

Dag/Tid:
Lördag 16:00

Spel:
1

Odds:
2.25

Motivering:

Visst har Brighton haft svårt att räcka till mot de bästa lagen men nu snackar vi om ett gäng som hängde kvar med blått två poängs marginal i våras. Rekryteringen av nye managern Graham Potter kändes mitt i prick inför säsongen. Känslan är att han alltjämt inte har de spelartyper han vill men samtidigt har flera utvecklats en hel del under de senaste månaderna. Spelmässigt hängde man med bra mot suveräna serieledaren Liverpool medan lag som Arsenal (borta) och Tottenham (3-0) har besegrats. Nu kommer man närmast ifrån en spelmässigt strålande insats i bortamötet med Crystal Palace. Där har bara Premier Leagues topptrio lyckats vinna så här långt men Brighton borde verkligen ha tagit tre pinnar. Stundtals var det dominans och 1-1 speglade inte förhållandena.

Nu tror jag att Brighton kan få utdelning när man gästas av en motståndare som jag i grunden håller snäppet under hemmalaget. Det är ingen sällsynt åsikt att Sheffield United har visat tillräcklig stabilitet för att på allvar utmana om en plats på övre halvan. Samtidigt tas exempelvis inte potentare Brighton på så stort allvar och här ser jag en skev bild.

För Sheffield United har hösten varit ett stort utropstecken och det är inte så konstigt. Det här är ett samspelt lag som – med många britter – spelar en enkel, uppoffrande fotboll där motståndarnas misstag straffas hårt. Ett inarbetat kollektiv med hyggliga individualister har rimligtvis bäst chans att överraska i inledningen av serien. (Ovanligt) många Premier League-konkurrenter har svajat kring resultat eller ägarfrågor – och inte minst har många managers varit ifrågasatta. Jag ser ingen utveckling i Sheffield Uniteds spel och i takt med att motståndarna hittar stadga lär man tappa placeringar.

Det är absolut ingen sågning utan tvärtom så jag ger Chris Wilder och hans lag skyhöga betyg för hösten. Här och nu är Brighton borta en mycket svår uppgift. Vi får fina 2.25 på ettan här och det är definitivt värt ett klick.