FotbollPremier League

Törnqvist: ”Watford sätter stopp för Burnley”

januari 18, 2019november 19th, 2021

Match/Liga:
Watford – Burnley, Premier League

Dag/Tid:
Lördag 16:00

Spel:
1

Odds:
1.65

Motivering:
Watford visar finfin form och är ett av Premier Leagues utropstecken under säsongen. Man har bara förlorat en av de sju senaste seriematcherna och ser allt stabilare ut. Det bör finnas en växel till i anfallsspelet men när man inte radar upp lägen så produceras det ändå mål. Klass i samtliga lagdelar som gör att man är huvudet högre än lagen i tabellens nedre skikt.

Där får Burnley finna sig i att kämpa och det är ingen överraskning. Laget har sällan imponerat de senaste säsongerna men har en trygg grund att stå på och faller aldrig ur ramen. Ofta lever man på att utnyttja andra lags oförmåga och sämre självförtroende. Som senast när man närmast "rånade" Fulham och vann med 2-1. Fulham är ett av ligans sämsta lag men spelade den bättre fotbollen; bjöd dock på två(!) självmål och Burnley tackade och tog emot. Tre raka segrar är löjligt bra betalt för Burnley och nu tar det stopp.

En del skavanker stör i båda lagen men Watford har även en del positiva nyheter på den fronten och många faktorer talar för laget här. Jag tror på en riktigt bra chans och 1.65 på ettan duger gott!

 

Match/Liga:
Aston Villa – Hull, Championship

Dag/Tid:
Lördag 16:00

Spel:
Hull (asian handicap 0)

Odds:
2.80

Motivering:
Med nästan 60% av säsongen spelad är tolfteplatsen en stor missräkning för Aston Villa. Man har gjort en seriös satsning för att ta klivet upp men inte alls lyckats. Truppen är en av de bättre men bredden uppenbarligen inte tillräcklig när man får skador. Framförallt så har frånvaron av Grealish gjort att man tappat kreativitet. Han är en av ligans allra bästa spelare och saknas återigen i helgen.

För Hull började det trevande men nu har laget kommit igång med besked. Spelet övertygar och man är nu uppe i sex raka segrar. Hull öser in mål och räds inte bortaplan på något sätt. Mot ett kritiserat och ansatt Villa behöver det inte vara någon stor nackdel att spela borta och slå ur underläge. Hemmafavoriten har bara gjort ett fåtal dugliga matcher på Villa Park och har allt att förlora här.

Favoritskapet överdrivs enligt mig rejält och Hull med ”asian handicap 0” gillas. Insatsen tillbaka bara man kryssar och full pott vid bortaseger till höga 2.80!