FotbollPremier League

Tre poäng är det enda som gäller för Arsenal inför bortamatchen mot Huddersfield

februari 8, 2019november 19th, 2021

Arsenal behöver tre poäng i jakten på fjärdeplatsen. Under lördagseftermiddagen gästar man den hopplösa tabelljumbon Huddersfield.

 

Huddersfield har haft en riktigt motig säsong och allt talar för att det blir nedflyttning. Efter 25 omgångar har endast 11 poäng inkasserats, vilket är det tredje sämsta poängfacitet i Premier Leagues historia efter så många omgångar. Bara Derby County (9 poäng säsongen 2007/2008) och Sunderland (10 poäng 2005/2006) har varit sämre och det är inte bara poängmässigt Huddersfield är ett av de svagaste lagen någonsin. Tabelljumbon har nämligen bara noterats för 13 mål efter 25 omgångar och skulle laget misslyckas att göra mål mot Arsenal tangerar man Derbys och Aston Villas bottenrekord i minst antal mål efter 26 omgångar – (0.5 mål per match). Det har gått fyra ligamatcher sedan Huddersfield hittade nätet. 

Läge då för Arsenal att hålla sin första nolla på bortaplan för säsongen? London-laget är komiskt nog det enda laget som ännu inte lyckats med det ännu. Den senaste nollan var mot just Huddersfield i den sista omgången förra säsongen. Men med tanke på Huddersfield uddlöshet borde det finnas goda möjligheter här, och Arsenal är nog rätt sugna att bryta den trenden. Oddset på att Arsenal vinner utan att släppa in mål spelas till 2,70 gånger insatsen. Oddset på att Arsenal vinner spelas till förhållandevis höga 1,63 gånger pengarna. 

Senast hade Unai Emerys manskap inte mycket att säga till om mot Manchester City på Etihad Stadium, och resultatet skrevs till 3-1 för det himmelsblåa laget. Förlusten innebar att laget halkade ner från en fjärdeplats till en sjätteplats i tabellen och totalt har Unai Emerys manskap torskat fem av 12 bortamatcher den här säsongen (4-3-5), och man har dessutom misslyckats att vinna på hela sex raka bortamatcher. Oddset på att Huddersfield får med sig åtminstone en pinne spelas till 2,38 gånger insatsen.