AllsvenskanFotboll

Tuff söndag för Stockholmslagen i Allsvenskans omgång 11

juni 2, 2023

Riktigt mörkt för AIK och motigt för Hammarby. Djurgårdens IF – tillsammans med BP de enda 08-klubbarna som mår ganska bra – ställs mot laget som bara vinner och vinner…

ELFSBORG – DJURGÅRDEN

IF Elfsborg blev första lag att knäcka maskinen Malmö FF och det med besked, 3-0 går inte att snacka bort. IFE har nu åtta raka segrar och ses som favorit att vinna matchen mot Djurgårdens IF till odds 2,15 mot 3,45 på att blåränderna får med sig alla tre från Borås.

Djurgårdens IF kommer också med farten uppe efter tre raka fullpoängare, Mjällby, Häcken och senast en efterlängtad derbyseger mot AIK.  Men DIF har inte lyckats något vidare på bortaplan: ännu ingen vinst utanför Tele2 Arena, endast en bortapoäng genom 0-0 mot Sirius. 

Elfsborgs hittills enda förlust för säsongen var hemma i premiären mot Häcken. 

Förra säsongen vann DIF i Stockholm med 2-1 medan mötet hemma hos Elfsborg slutade mållöst.

I Djurgårdens tre senaste matcher gjorde laget första målet (samtliga på hemmaplan dock); odds på att det händer nu igen är 2,15.

I sina fyra senaste hemmamatcher vann IFE andra halvlek, odds på att det upprepas nu är 2,38.

HALMSTADS BK – HAMMARBY

Bollklubben från Halmstad har överraskat många experttippare så här långt, bland annat genom att besegra AIK, Djurgården och Häcken hemma på Örjans Vall.  

Just Djurgården var det senaste lag som Bajen besegrade och det är väl hög tid att göra slut på den tre matcher långa sviten utan vinst efter det. Men som sagt: HBK bjuder inte på någonting, särskilt inte på sin hemmaplan. Och Hammarby har ännu inte vunnit borta, två poäng från sex bortamatcher är inte ett facit man skrämmer motståndare med.

Odds inför match är jämna – med Hammarby som favorit: 2,32 på Bajen att ställa mot 3,30 på Halmstads. Kryss är inget för HBK, fem vinster, fem förluster har de efter tio. Odds 3,45 på oavgjort.

15 mål framåt efter 11 matcher – fem av dem mot Degerfors, fyra mot det andra DIF – skrämmer kanske inte heller motståndare. Besara noteras för tre, lika många som Djukanovic: steppar Nahir upp igen? Mål i matchen av Nahir Besara kan spelas till 3,70.

AIK – KALMAR FF

Gnagets kris är på riktigt. Återstår att se om botten är nådd eller om det ska bli mörkare ändå innan solen stiger över Råsunda.

Helt krasst så var det ju förstås bara en tidsfråga innan DIF skulle vinna ett riktigt derby, inget är för evigt, och att det hände nu den här säsongen när inte mycket fungerat i AIK är inte jättekonstigt.

Så nu blir det en reaktion mot Kalmar FF: Tre poäng till AIK kan spelas till odds 2,40.

Omar Faraj gör mål i matchen, odds 2,90 på det.

I elva av AIK:s tolv senaste matcher mot Kalmar FF har det blivit högst två mål – under 2,5 mål i matchen nu står i odds 1,61.

I tre av de fyra senaste matcherna gjorde AIK mål i första halvlek (senast mot DIF är undantaget där): mål i halvlek ett av AIK nu går att spela till 2,14.