Fotboll

Vem är världens bästa fotbollsspelare?

oktober 31, 2023

Vem är världens bästa fotbollsspelare? Det är ett ämne som diskuteras flitigt av både experter och av oss många fotbollsentusiaster. Om du gillar fotboll så har du säkert en åsikt om vem som är just världens bästa fotbollsspelare. Men baseras den åsikten på faktiskt statistik eller på din upplevelse av denna spelares insatser i VM och ligor?
Naturligtvis måste vi klargöra vilka kriterier vi tillämpar när vi utser världens bästa fotbollsspelare. En sak står klart: oavsett vem som är din favorit så finns det några spelare som utmärker sig lite extra. Och kanske har du nu två särskilda namn i åtanke? Nämligen Ronaldo och Messi.

Spela på fotboll

 

Vem är bäst, Ronaldo eller Messi?

Om det finns en diskussion som pågår på alla fotbollsforum online så är det den som handlar om vem som är bäst av Ronaldo och Messi. Christiano Ronaldo och Lionel Messi har dominerat världsfotbollen i över ett årtionde. De har båda haft fantastiska framgångar, de har slagit rekord och har fått många individuella utmärkelser.
I och med att de har så olika spelarstil och styrkor så är det spännande att diskutera vem som är bäst av världens två bästa fotbollsspelare. Låt oss börja med att kolla närmare på var och en av spelarna och dess prestationer.

Lionel Messi
Messi har teknisk briljans och är känd för sin extraordinära dribblingsförmåga. Han har en nära bollkontroll och spelar på ett precist sätt mot mål. Med låg tyngdpunkt och snabb acceleration så klarar Lionel Messi täta försvar.
Messi är skarp på att skapa målchanser för lagkamrater. Han jobbar med precisa passningar. Under större delen av sin karriär har Messi spelar frö FC Barcelona och där blev han klubbens ledande målskytt genom tiderna. Han har varit med om att vinna både inhemska och internationella titlar.
Några skulle kanske säga att svaret på frågan vem är den bästa fotbollsspelaren i världen utan tvivel är Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo
Ronaldo är en toppatlet. Han är stark och rapp. Med god arbetsmoral så har han behållit toppkondition vilket också är en anledning till att han har funnits kvar på toppen så länge. En del kallar Ronaldo för en mål-maskin och han har målrekord som är minst sagt imponerande.
En skillnad mellan Ronaldo och Messi är att Ronaldo har gjort väl ifrån sig i flera europeiska toppligor som Premier League, La Liga och Serie A. Han har varit med om att ta hem titlar i dem alla. I UEFA Champions League så har Ronaldo gång på gång levererat minnesvärda prestationer i avgörande matcher.

Det finns inget definitivt svar på vem som är bäst av Messi och Ronaldo. Svaret kommer att bero på dina personliga preferenser. Du kanske föredrar Messis konstnärliga briljans eller så beundrar du Ronaldos atletiska förmåga och skicklighet på att få bollen i nätet.
Det enda vi kan säga med säkerhet är att debatten om Messi vs Ronaldo bevisar hur otroligt skickliga de båda är samt hur stort betydelse de har haft för fotboll som sport.

Hur avgör man vem som är världens bästa fotbollsspelare?

Det går att tala sig varm för en viss spelare baserat på personliga preferenser och upplevelser. Men vem är egentligen bäst i världen på fotboll rent objektivt? För att ge ett svar på den frågan och skapa en lista så måste vi utgå från vissa kriterier.
De kriterier som vi och många andra använder för att kora världens bästa fotbollsspelare är:

Individuella färdigheter och talang
Världens bästa fotbollsspelare har en blandning av snabbhet, smidighet, kontroll och precision. De är duktiga på att manövrera bollen, de spelare intelligent och klarar av felfria taktiker.

God prestanda och regelbundenhet
Vi kan se att de bästa fotbollsspelarna är konsekventa. De levererar med regelbundenhet god prestanda. Match efter match, säsong efter säsong. Detta är ett bevis på att de har uthållighet och att det går att lita på deras insatser.

Prestationer och utmärkelser
Vi bör också ta med prestationer och utmärkelser då vi vill kora den bästa fotbollsspelaren i världen. Individuella utmärkelser såväl som troféer för lag kommer att bidra till en spelares rank. Den som vinner Ballon d’Or (guldbollen) som delas ut av den franska fotbollstidningen France Football anses ofta vara bästa spelaren i världen.
Inverkan på matcher och mästerskap
När spelare gör avgörande insatser i viktiga matcher, leder sina lag till seger i ligor och inhemska kupper samt i internationella sammanhang så stärker det ryktet som den bästa fotbollsspelaren i världen.

Ledarskap
Vi kan också se att de allra bästa spelarna inom fotbollen är ledare på och utanför plan. De inspirerar sina lagkamrater och visar exempel på riktigt god sport anda vilket påverkar hela laget på ett positivt vis.

Odds Fotboll

 

Världens bästa fotbollsspelare 2021

År 2021 så utsågs Lionel Messi till världens bästa fotbollsspelare. Han fick denna titel för sina insatser för FC Barcelona och för sin förmåga att skapa målchanser. Ett avgörande ögonblick för Messi år 2021 var att han ledde det argentinska landslaget till seger i Copa America.
Statistiken för det året var svindlande. Han var bäste målskytt i La Liga och var också en avgörande spelare i Barcelonas Copa del Rey-triumf. Samma år fick Messi Ballon d’Or utmärkelsen för sjunde gången i sin karriär!
Världens näst bästa spelare år 2021 var Robert Lewandowski. Den polske anfallaren hade ett helt fantastiskt år med mål efter mål för Bayern München. Han slog Gerd Müllers rekord för flest mål under en Bundesliga. Han fick flera utmärkelser som gjorde det klart och tydligt att Lewandowski var en av världens bästa fotbollsspelare år 2021.
Tredje bästa fotbollsspelare år 2021 var Kevin de Bruyne. Han befäste sin position som bästa mittfältare i världen med imponerande insatser för Manchester City. Han spelade en nyckelroll i lagets Premier League vinst där han gjorde mål.

Världens bästa fotbollsspelare 2022

År 2022 var det Karim Benzema som vann Ballon d’Or. Han var med och tog vinsten för Real Madrid både i La Liga och i Champions League. Efter Benzema så var Kylian Mbappé den stora fotbollsstjärnan 2022. Han fick då ett saftigt kontrakt med Paris Saint-Germain och kunde räkna till 39 mål och 26 assists sammanlagt för säsongen 2021-2022.
Mbappé var Frankrikes bästa spelare då de tog VM-silver. Under samma VM vann han VM:s skytteliga med 8 mål. Efter Mbappé har vi norska Erling Haaland. Under första delen av 2022 var han en viktig kraft för Borussia Dortmund och sedan fick han kontrakt med Manchester City. Med 23 mål och 3 assists för 18 matcher så var han en skandinavisk stolthet under 2022.

Världens bästa fotbollsspelare 2023

År 2023 så är det Cristiano Ronaldo som tar ledningen före Mbappé. I varje fall om vi ska se på kontrakt. Ronaldo gick över till Al Nassr FC och blev världens bäst betalda fotbollsspelare. Är det samma sak som att vara världens bästa fotbollsspelare? Det kan ju diskuteras men de som driver klubbarna är inte idioter.Kylian Mbappé hänger kvar på prispallen för de bästa fotbollsspelarna år 2023. Han fortsätter att imponera med sina insatser för PSG och Frankrike.

Ballon d’Or 2023

Lionel Messi, ofta kallad världens bästa fotbollsspelare, har precis skrivit historia genom att vinna sin åttonde Ballon d’Or. Denna bedrift förstärker hans position som fotbollens odiskutabla mästare. Varje säsong överträffar han förväntningarna med sin oslagbara teknik, elegans och precision. Denna utmärkelse är en hyllning till hans extraordinära talang, beslutsamhet och ledarskap. I en sport full av legender fortsätter Messi att sätta den gyllene standarden och inspirera generationer som världens bästa fotbollsspelare!

Summering av bästa spelare

Världens bästa fotbollsspelare kan alltså koras med hjälp av lite olika kriterier. Vi kan se på utmärkelser, prestationer och även på lön för att komma fram till vem som är den främsta fotbollsspelaren. Det är ju välkänt att bara de allra bästa spelarna erbjuds kontrakten med de bästa betalningarna.
Utöver detta så gäller det förstås att försöka få en helhetsbild där spelarens inflytande på lagkamrater och sporten som helhet också måste räknas in. Med tanke på detta så kan Lionel Messi och Cristiano Ronaldo anses vara de bästa fotbollsspelarna i modern fotbollshistoria. Låt oss inte glömma Neymar som går under smeknamnet Snabbast i världen. Han förtjänar enligt många också en plats på prispallen för de bästa spelarna.

Fotboll Idag