FotbollVm

VM-undersökning: Sverige tror på Tyskland, hoppas på Danmark

november 17, 2022

Fotbolls-VM drar igång på söndag och då Sverige inte finns med säger var tredje svensk som tänker följa turneringen att de håller på Danmark. Det visar en färsk nationell undersökning som Sifo utfört på uppdrag av Unibet.

Men det är Tyskland som är svenskarnas favorit till VM-guldet: 13 procent tror på tyskarna, före Brasilien (9 %) och Frankrike (8 %).

Stort blågult stöd till Danmark
Så många som 34 procent av de svenska VM-tittarna säger att de håller tummarna för Danmark, långt före tvåan England på nio procent och trean Tyskland på sju procent.
– Ingen skräll med våra grannar i topp, även om det är lite förvånande att stödet till Danmark är så pass stort. Men kanske blev många charmade av det danska lagets insats i senaste EM, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Önskesällskap i VM-soffan
Svenska VM-publiken tillfrågades också vem av ett antal fotbollsprofiler som man helst skulle vilja titta på matcherna tillsammans med. Där delas förstaplatsen av Glenn Hysén och Zlatan Ibrahimovic, med Kosovare Asllani och Lars Lagerbäck som närmsta utmanare.

Brasilien oddsfavoriter till guldet
Enligt oddsen är Brasilien favorit före Argentina att bli det lag som lyfter VM-pokalen efter finalen den 18 december. Chansen att Tyskland blir VM-vinnare värderas till odds 13,00 och Danmark odds 34,00. Odds på att Danmark når kvartsfinal är just nu 2,75.


Vilket land kommer du att heja på i fotbolls-VM?

 1. Danmark 34%
 2. England 9%
 3. Tyskland 7%
 4. Argentina 5%, Brasilien 5%
 5. Frankrike 4%
 6. Spanien 2%

(17% kommer inte heja på något land. Övriga har svarat annat land eller vet ej.)

Vilket land tror du vinner fotbolls-VM 2022?

 1. Tyskland 13%
 2. Brasilien 9%
 3. Frankrike 8%
 4. England 5%
 5. Argentina 4%
 6. Spanien 3%, Belgien 3%
 7. Belgien 2%, Danmark 2%