FotbollVm

Qatar – Ecuador: Många mål i tre av fyra VM-premiärer

november 20, 2022

Från och med VM 2006 i Tyskland har respektive värdnation varit ett av lagen i turneringarnas öppningsmatch. VM 2022 blir femte mästerskapet med den ordningen, och i tre av de fyra tidigare vann arrangörslandet premiären: Tyskland 4-2 mot Costa Rica 2006, Brasilien 3-1 mot Kroatien 2014 och Ryssland 5-0 mot Saudiarabien 2018. Avvikaren var 2010, Sydafrika mot Mexiko 1-1.

Följer Qatar mönstret som värdland och vinner mot Ecuador i VM-premiären?

Målsnitt i dessa fyra tidigare VM-premiärer är hela 4,25. Blir det målrikt också idag? Över 3,5 mål i matchen går att spela till odds 5,80.

Många vinster för Qatar i år men frågetecken för motståndet
Qatar har spelat hela 18 mer eller mindre officiella träningsmatcher under 2022 mot motstånd av väldigt varierande slag – bland andra Mallorca, Fiorentina, och slovakiska femtedivisionslaget Domaniza. Men värt att notera är att Qatar nu har fyra raka vinster mot i tur och ordning Albanien, Panama, Honduras och Guatemala. Närmast innan det nådde de 2-2 mot Chile. Även Bulgarien och Ghana har besegrats under året.

Många kryss och få insläppta mål för Ecuador
Ecuador å andra sidan har endast en vinst (mot Kap Verde) av de sju senaste, men däremot ingen förlust och bara ett enda insläppt mål. Tre gånger 0-0 närmast mot Irak, Japan och Saudiarabien. Innan vinsten mot Kap Verde spelade Ecuador 0-0 mot Mexiko och innan dess vinst 1-0 mot Nigeria. Lagets senaste tävlingsmatch var i VM-kvalet: 1-1 mot Argentina.

Första målet tre matcher i rad
Med 42 baljor är Almoez Ali delad bästa målskytt för Qatar genom tiderna – och vid de tre senaste tillfällena gjorde han matchens första mål. Odds 4,10 på att han gör mål i matchen, och odds 8,00 på att han gör matchens och VM-turneringens första mål.

Men som sagt, Ecuador har släppt in väldigt få mål i de senaste matcherna. Målvakten Alexander Dominguez har hållit nollan i sex landskamper i rad. Under 0,5 mål i matchen av Qatar står i odds 2,40.