FotbollPremier League

West Ham – Arsenal: Målrik drabbning på London Stadium?

januari 11, 2019november 19th, 2021

Derbydags i London! Fyra av de sex senaste matcherna mellan West Ham och Arsenal har innehållit över 3.5 mål. Ny målrik drabbning när rivalerna ställs mot varandra på London Stadium?

 

West Ham hade en turbulent start på säsongen, men har efter den stark decembermånad lyft i tabellen, upp till en stabil tiondeplats. Sedan starten av december är det bara Liverpool (21 poäng), Tottenham Hotspur (18) och Manchester United (17) som inkasserat fler poäng än West Ham (16) i Premier League. En stor bidragande faktor till att laget klättrat i tabellen är att det dyra nyförvärvet inför säsongen, Felipe Anderson har börjat leverera, samt att Marko Arnautovic börjat hitta målformen igen. 

West Ham har dessutom fått extra offensiv förstärkning i Samir Nasri som anslutit till klubben på lån till sommaren efter att ha varit dopingavstängd fram till nyår. Mittfältaren som gjorde 86 ligamatcher och 18 mål för Arsenal mellan 2008-2011 hann även med att vinna två Premier League-titlar med Manchester City, varav en med West Hams nuvarande tränare, Manuel Pellegrini. Nasri såg väldigt pigg ut i FA-cupmötet mot Birmingham som slutade 2-0 till London-laget och kan komma att göra ligadebut mot Arsenal. 

"The Hammers" har den här säsongen haft en taskig trend mot lagen på den övre halvan. Faktum är att man bara vunnit en av nio matcher mot lagen som inför den här omgången ligger ovanför dem i tabellen (1-2-6). Den segern kom mot ett krisartat Manchester United den 28 september. 

På hemmaplan har West Ham förlorat fem av elva matcher den här säsongen (4-2-5). Dessutom har laget bara lyckats hålla nollan i en av dessa, vilket tillsammans med Fulham och Manchester United (!) är sämst i hela ligan. Opassande nog är Arsenal faktiskt det laget som gjort mål i flest bortamatcher i rad, 15 stycken till antalet. 

Arsenal har en stark offensiv med Pierre-Emerick Aubameyang i spetsen som leder ligans skytteliga på 14 mål. Akilleshälen har istället varit försvarsspelet som svajat under långa stunder och nu ställs backlinjen inför en tuff uppgift att stoppa formstarka Anderson och Arnautovic. 

Fyra av de sex senaste matcherna mellan lagen har innehållit över 3.5 mål. Oddset på att det sker även den här gången spelas till 2,38 gånger pengarna. Övriga odds: 

West Ham: 3,56

X: 3,90

Arsenal: 2,08