Fotbollövrig Fotboll

Wolverhampton – Manchester United: Oviss drabbning i kampen om semifinalplatsen

mars 16, 2019november 19th, 2021

Högintressant och ovisst kvartsfinalmöte i FA-cupen när Wolverhampton tar emot Manchester United.

 

Ett revanschsuget Manchester United, som föll med 0-2 borta mot Arsenal under förra helgen, reser till Molineux Stadium för FA-cupens kvartsfinal mot Wolverhampton.

Nykomlingen Wolverhampton har varit en av ligans stora överraskningar den här säsongen. Med åtta omgångar kvar av ligaspelet är Wolves parkerade på en sjundeplats i tabellen och står med ena foten i nästa års Europaspel. Formen är även god hos laget, i synnerhet på hemmaplan där laget har fem segrar och en oavgjord på de sex senaste matcherna. I förra rundan av FA-cupen skickade laget även ut Liverpool med 2-1 på hemmaplan, och detta är första gången sedan säsongen 2002/2003 som Wolverhampton avancerat så långt som till kvartsfinalen.

Andra bullar är det hos Manchester United som nått finalen hela 20 gånger, vilket tillsammans med Arsenal är flest av alla klubbar i England. 12 av dessa har omvandlats i segrar och det är just bara Arsenal som vunnit fler, 13 stycken till antalet. Förra säsongen föll Manchester United i finalen mot Chelsea, 0-1. Oddset på att United vinner hela turneringen i år spelas till 4,80. Till matchen mot Wolverhampton får succétränaren Ole Gunnar Solskjær klara sig utan ett par nyckelspelare: Juan Mata, Jesse Lingard, Matteo Darmian, Antonio Valencia och Alexis Sánchez missar matchen. 

Summering

Cupmatcher är alltid ovissa, men baserat på ligaspelet har Wolverhampton visat att man har kapaciteten att störa alla lag. Kvalitén hos hemmalaget är god, vilket deras facit på hemmaplan indikerar på. Längst upp på topp hittar vi Raul Jimenez som under förra helgen gjorde mål mot Chelsea i en match som slutade 1-1 och har totalt noterats för 12 mål den här säsongen. En spelare som Victor Nilsson Lindelöf och hans lagkamrater får se upp med. Vi anser helt enkelt att Wolverhampton har goda möjligheter här och 1X spelas till 1,67 gånger pengarna.