FA CupFotboll

Wolves – Liverpool omspel i FA-cupen

januari 17, 2023

Mot Wolverhampton hade Liverpool sju vinster i rad innan kryssmatchen som är orsaken till det kvällens omspel.

Senast Wolves vann mot Liverpool var i FA-cupen i januari 2019. Av de 14 senaste mot Liverpool har Wolves bara två vinster, båda faktiskt just i FA-cupen.

Men dagens Liverpool befinner sig i någon slags minikris efter att ha inlett år 2023 med två raka ligaförluster (0-3 senast mot Brighton var enligt Jürgen Klopp den värsta matchen han kunde minnas). Mellan årets båda förluster i ligan kom det oavgjorda mötet med Wolves.

Att ett storlag som Liverpool gör en ännu värre match än Klopps värsta någonsin några dagar senare är inte så sannolikt, troligare är att det blir en positiv reaktion.

Wolverhampton Wanderers vann hemma mot West Ham med 1-0 i helgens PL, och är kanske på väg upp efter två månader med Julian Lopetegui som manager.

 

Klopps lag enormt skadedrabbat under säsongen
Så många som 22 av Liverpools spelare har missat minst en match på grund av skada den här säsongen.

Wolves å andra sidan tvingas stryka fyra spelare på grund av skada till den här matchen. Dessutom får nyförvärvet Mario Lemina inte spela eftersom han inte var registrerad till matchen som orsakade kvällens omspel.

Liverpool har på bortaplan den här säsongen cuper inräknat vunnit fyra av 13 matcher. Endast i två av de 13 har de kommit därifrån utan insläppta mål. I PL har de bara fått med sig åtta poäng från nio bortamatcher.

Men inbördes statistik samt kanske det faktum att storlag sällan gör två plattmatcher i rad gör att Liverpool är oddsfavorit på förhand som matchvinnare, 2,10 på de röda mot 3,60 på Wolves.

Odds på att Liverpool går vidare är 1,58 mot 2,25 på Wolverhampton.

Sett till att Liverpool släppt in mål i 11 av de 13 senaste matcherna på bortaplan, samt att de släppt in åtta mål sammanlagt i årets tre tävlingsmatcher (tre mot Brentford, två mot Wolves, tre mot Brighton) är det troligaste att de släpper in mål mot Wolves.

Båda lagen gör mål går att spela till odds 1,66.

Att Liverpool vinner och båda lagen gör mål kan spelas till 4,00.

 

 

Övriga omspelsmatcher ikväll