HockeyNhl

Allt klart för Stanley Cup-slutspel, Bruins titelfavorit

april 14, 2023

Redan den 11 mars blev Boston Bruins första lag att bli klart för playoff – och Bruins är favorit att vinna Stanley Cup, just nu till odds 4,25. I grundserien vann Bruins hela 65 procent av matcherna under ordinarie tid, och närmare 80 procent med övertid inräknat.

Enligt Unibets odds är Colorado Avalanche just nu främsta utmanare till Bruins, följda av Edmonton Oilers; odds 7,00 på Avalanche som slutsegrare, 8,50 på Oilers. Följaktligen är Bruins även favorit att vinna Eastern Conference inklusive slutspelet, odds 2,75, utmanade av Carolina Hurricanes 6,00. Spel på Avalanche som vinnare av Western Conference inklusive slutspel står i odds 3,50 följt av Edmonton Oilers till 4,25.

16:e och sista lag att kvalificera sig till slutspelet blev New York Islanders genom vinsten mot Montreal Canadiens häromnatten, och ses därmed som största överraskning att gå hela vägen till att få lyfta den mäktiga pokalen: Tror du på Islanders som vinnare av Stanley Cup kan det belönas med 41,00 gånger din insats om det blir verklighet.

Linus Ullmark och Erik Karlsson troféfavoriter

Kamp om flera individuella titlar ska också avgöras de närmaste månaderna och där hittar vi svenska spelare som favoriter i två av kategorierna.

Boston Bruins suveräna puckmotare Linus Ullmark är storfavorit att tilldelas Vezina Trophy som ligans bästa målvakt. Odds just nu på att Ullmark tilldelas troféen är låga 1,05 med New York Islanders Ilya Sorokin som närmsta utmanare till odds 14,00.

I näst sista grundspelsomgången slog Linus Ullmark nytt klubbrekord då han i och med 5-2 mot Washington Capitals noterades för sin 40:e vinst på en säsong, och han har redan prisats av Bruins som den spelare som varit outstanding på hemmaplan under säsongen.

En annan svensk rekordman är också favorit att vinna en individuell trofé: odds på att San Jose Sharks Erik Karlsson vinner James Norris Memorial Trophy som bästa försvarsspelare är 1,16. Adam Fox, NY Rangers, och Dougie Hamilton, New Jersey Devils, är närmsta utmanare till odds 8,50 respektive 16,00.

Erik Karlsson lyckades ju i dagarna bli första back sedan 1992 att nå 100 poäng. Hela 31 säsonger har gått sedan en försvarsspelare senast lyckades med bedriften, som i Karlssons fall bestod av 25 mål och 75 assist innan avslutande seriematchen.

Stanley Cup-slutspelets MVP ska förstås även prisas med Conn Smythe Trophy Award, och spelaren som utses till bästa nykomling tilldelas Calder Memorial.

Skott på mål, poäng av spelare och mycket mer

Funktionen Spelbyggaren hos Unibet har förbättrats lagom till Stanley Cup-slutspelet så att du nu kan skapa dina egna spel på en mängd olika marknader, som till exempel spelare som gör poäng, antal skott på mål och mycket annat utöver de klassiska spelen på resultat och matchvinnare.

När slutspelet drar igång finns även odds bland annat på lag som går vidare och resultat i respektive matchserie, samt duellspel mellan utvalda spelare, som vilken av två spelare gör flest poäng eller flest mål. Se hela tiden aktuella odds på samtliga spel och följ matcherna direkt i livestream hos Unibet.