HockeyNhl

Colorado Avalanche titelfavorit på förhand enligt oddsen

oktober 9, 2023oktober 11th, 2023

Fem lag hålls som favoriter till Stanley Cup-titeln säsongen 2023-24 enligt oddsen från Unibet, med Colorado Avalanche i topp. Titelförsvararna Golden Knights är precis efter de största favoriterna.

Inför den första omgången gav ett spel på Avalanche som slutsegrare 9,00 gånger insatsen. De fyra främsta utmanarna enligt oddsen är Edmonton Oilers odds 10,00, Carolina Hurricanes 10,50, New Jersey Devils och Toronto Maple Leafs, båda till odds 11,00.

Efter de fem i topp är det ett litet gap ner till regerande mästarna Vegas Golden Knights på odds 14,00, Dallas Stars och New York Rangers på 16,00, före Boston Bruins och Los Angeles Kings, odds 18,00 respektive 19,00.

Utöver odds på division- och conference-vinnare – där favoriterna till titeln även av förklarliga skäl är favoriter – finns säsongspel på de olika individuella utmärkelserna.

Bedard rookiefavorit, Dahlin utmanare till Norris-troféen
Enorm favorit till Calder Memorial Trophy som årets rookie är Chicago Blackhawks Connor Bedard: odds 1,72 på Bedard med Luke Hughes och Logan Cooley som närmsta utmanare till odds 9,00 respektive 10,00.

Kan superlöftet Leo Carlsson överraska under sin debutsäsong i NHL för Anaheim Ducks? Carlsson rankas nu som nionde bästa rookie enligt oddsen: 31,00 gånger pengarna på att han kniper troféen.

Edmonton Oilers Connor McDavid är en annan stor award-favorit: odds 2,10 på att han vinner Hart Memorial Trophy som säsongens MVP, före Nathan MacKinnon och Auston Matthews, båda odds 11,00.

Rasmus Dahlin, Buffalos Sabres, väntas vara med och utmana om James Norris Memorial Trophy som bästa försvarsspelare, även om Cale Makar är storfavorit till odds 2,85 före Adam Fox på 7,50 följt av Dahlin till odds 9,00.

Oddslistan på bästa svenska målskyttar toppas av Elias Pettersson före Mika Zibanejad, William Nylander och Adrian Kempe. När det gäller spelarpoäng av svenskar tar Erik Karlsson plats bland de fyra bästa, efter i tur och ordning Pettersson, Nylander och Zibanejad.

Specialspel på spelarprestationer och lag för lag
101 poäng av Erik Karlsson för San Jose Sharks förra säsongen: 25 mål och 76 assist. Hur går det för Karlsson första säsongen i Pittsburgh Penguins? Linan på Erik Karlssons poäng exklusive slutspel ligger på 76,5 – odds på över eller under är 1,90.

Odds 2,05 på att Elias Pettersson gör flest mål för Vancouver, och samma odds på att Elias Lindholm blir Calgary Flames bästa målskytt.

Spel på målgörare och spelarpoäng går att använda som komponenter när du skapar egna kombinationer i Unibets utökade Spelbyggare till den här NHL-säsongen. Med funktionen designar du enkelt ditt eget spel med flera val på samma match för att nå ett odds som känns attraktivt.

Odds och livestream av alla matcher hittar du hos Unibet.

Långtidsspel på vinnare av titel, konferenser, divisioner, spelarutmärkelser och bästa svenska målskytt med mera finns under Vinnarspel.