HockeyShl

Glenn Hysén om SM-finalen i ishockey: ”Hoppas det går till sju matcher”

april 25, 2019november 19th, 2021

Glenn Hysén om finalserien mellan Frölunda och Djurgården och varför hockey är roligare än fotboll. 

– Det är väldigt kul att titta på och den som är måttligt intresserad av sport måste ju dras mer av hockey än fotboll.

 

Glenn Hyséns supporterhjärta prövas under dessa dagar. Liverpool krigar såväl om ligatiteln som Champions League, Frölunda är i SM-final i ishockey och IFK Göteborg har inlett den allsvenska säsongen starkt. 

– Det är sjukt kul att det går bra för alla mina tre klubbar. Är jag tvungen att välja något måste jag ändå säga SM-guld för IFK Göteborg eftersom jag har spelat så pass många år där. Men det är ingen självklarhet, säger Glenn. 

I SM-finalen i ishockey står det 1-1 i matcher mellan Frölunda och Djurgården. Närmast åkte Frölunda på en tung 1-5-förlust inför ett kokande Globen och i kväll vankas en ny match inne i Scandinavium. 

– Det måste man säga, vilket jävla drag det var i Globen. Sicket tryck! Men det har även varit ett jäkla bra tryck på Frölundas matcher. De flesta som håller på Frölunda har ingen anknytning till någon av fotbollsklubbarna i staden. Jag beundrar dom, de är så jävla många matcher per år och alltid är de på plats. "Goa gubbarna" som de kallar sig. Det är bara att applådera.

– Spelet har sett riktigt bra ut under säsongen. Bättre än så här hade jag inte förväntat mig, ja, fram till finalen där Frölunda inte gjort någon bra match ännu även fast de vann den första. Jag blev förundrad över matchen i Globen. 5-1 och Frölunda hade inte en chans. Det var ju Djurgår´n för hela pengen. Tycker det är charmen med hockey att det svänger så jävla snabbt och kan hända vad fan som helst. I kväll kanske det är så att Frölunda vinner med 5-1. 

 

Hur slutar det?

– Det kan bli sju matcher detta, ruskigt nervkittlande. Jag hoppas nästan att det går till sju matcher även om Djurgår´n vinner. Det är väldigt kul att titta på och den som är måttligt intresserad av sport måste ju dras mer av hockey än fotboll till exempel. Det är mer fart och det smäller medan fotboll kräver lite mer kunskap att förstå. Sen är det inomhus så man behöver inte tänka på vädret eller något. Även om det är en tråkig hockeymatch smäller det i sargen och det händer något hela tiden, medan en 0-0-match i fotboll, fy fan vad tråkigt det måste vara för folk som är lagom intresserade. Jag tycker ju fotboll är roligare, men är man måttligt intresserad av sport och väljer att gå på en match i fotboll och en i hockey så är jag övertygad om att denne kommer välja hockeyn nästa gång, avslutar Glenn.