HockeyNhl

Golden Knights knapp favorit till Stanley Cup-titeln

maj 31, 2023

Nu ska det avgöras i bäst av sju matcher: NHL-säsongens klimax är här med Stanley Cup-finalen där två på förhand ganska otippade lag drabbar samman.

Att Vegas Golden Knights och Florida Panthers skulle bli de lag som nu ställs emot varandra i Stanley Cup-finalen var det inte många som trodde när slutspelet drog igång. Nu är de där – och oddsen inför finalserien är ganska jämna.

När semifinalspelet startade var Florida Panthers rankat som minst troligt att gå till final av de fyra, men laget städade av Carolina Hurricanes i fyra raka semifinalmatcher och har fått vila från match en vecka mer än Vegas Golden Knights när finalen drar igång.

Golden Knights hade slagläge mot Dallas Stars med 3-0 i matcher, sedan vann Dallas två innan Vegas till slut avgjorde i sjätte matchen och då med hela 6-0.

Är det bättre att komma från några dagars matchuppehåll som Florida Panthers eller med matchfarten uppe som Vegas Golden Knights? Det återstår att se i vad som kan komma att bli en riktigt spännande finalserie.

Varsin vinst i år, jämna odds

Då lagen möttes senast i mars vann Panthers med 2-1. Gången innan det var i januari, då vann Golden Knights med 4-2.

Golden Knights är oddsfavorit att vinna första matchen nu natt till söndag till odds 2,25 medan vinst för Panthers går att spela till 2,80.

Kombinationen att Vegas vinner match ett inklusive eventuell förlängning och att matchen innehåller totalt högst sex mål ger odds 2,75. Samma spel men med Florida som matchvinnare istället ger odds 3,30.

Titelvinnare och MVP?

William Karlsson stod för två mål i den avslutande triumfen mot Dallas Stars och med dem blev han en av bara tre spelare som gjort tio mål eller fler i slutspelet. Senast blev det även en assist för Karlsson vilket ger totalt 14 poäng i slutspelet. Lagkamraten Jonathan Marchessault är snäppet bättre med 17 poäng, nio mål och åtta assist. Blir det fler mål av Karlsson i finalserien?

Florida Panthers målvakt Sergei Bobrovsky är favorit att vinna Conn Smythe Trophy som slutspelets MVP, odds 3,00, med Vegas-centern Jack Eichel som främsta utmanare, odds 4,25. William Karlssons chans att vinna trofén värderas till odds 8,50.

Så vilket lags spelare får sina namn ingraverade i den stora pokalen? Vegas Golden Knights är innan finalstart favorit till att stå som titelvinnare men det är jämnt: odds 1,77 på att Stanley Cup-bucklan hamnar i Nevada mot 2,10 på Florida som slutdestination.