HockeyNhl

Ingen klar favorit till Stanley Cup-titeln

maj 17, 2023

Endast ett steg ifrån Stanley Cup-final – men det är ingen enkel vandring som väntar. Unibet – NHL:s officiella partner i Sverige – presenterar här aktuella odds inför Conference-finalerna.  

Förhandsfavoriterna har fallit ifrån en efter en och nu finns endast fyra starka titelkandidater kvar. Carolina Hurricanes är favorit att vinna Eastern Conference före Florida Panthers, och Vegas Golden Knights väntas vinna Western Conference före Dallas Stars – men oddsen är jämna inför de första matcherna i semifinalserien, både när det gäller respektive match, Conference-vinnare och på vilket lag som till slut får lyfta den stora pokalen.

Conn Smythe Trophy
Dessutom ska säsongens MVP utses: Favoriter till Conn Smythe Trophy när Conference-finalserien drar igång är Vegas Golden Knights Jack Eichel och Florida Panthers Matthew Tkachuck, båda till odds 8,50. Men danske målvakten Frederik Andersen och finländske forwarden Sebastian Aho, båda Carolina Hurricanes, rankas inte långt efter, odds 9,00 respektive 9,50.

William Karlsson satte sista målet i sista matchen mot Edmonton Oilers i tom kasse i förra rundan, men om oddsen är rätt satta krävs det större framgångar än så i de återstående matcherna för att Vegas-stjärnan från Märsta ska bli säsongens MVP: odds 81,00 på att Conn Smythe Trophy blir Karlssons.

Eastern Conference
Odds på att Carolina Hurricanes vinner finalserien i öst och går vidare till Stanley Cup-final är 1,81 mot 2,05 på Florida Panthers. Hurricanes stod som segrare i de två senaste mötena mellan lagen: senast i april med 6-4 i FLA Live Arena och innan dess på nyårsafton hemma i Raleigh med klara 4-0. Att det i första matchen natt mot fredag blir totalt högst fem mål under ordinarie tid går att spela till 2,06. Kombineras det med Hurricanes som vinnare ger det odds 4,60.


Western Conference
De två senaste gångerna Vegas Golden Knights och Dallas Stars spelat mot varandra krävdes både övertid och straffar för att få fram en vinnare – och båda gångerna var det Dallas som lyckades bäst. Vegas är ändå favorit att vinna konferensen och gå vidare till den stora finalen: odds 1,76 på det samtidigt som den som tror på Dallas kan få odds 2,12. Blir det i första matchen natt mot lördag återigen oavgjort efter de tre ordinarie perioderna? Odds 4,10 på det.

Stanley Cup-finalister
Följaktligen är de båda favoriterna till Conference-titlarna också främsta favoriter till att stå som slutsegrare när säsongen är över, men oddsen är jämna. Att Hurricanes vinner titeln går att spela till odds 3,40 medan en insats på Vegas Golden Knights skulle ge 3,60 gånger tillbaka. Dallas Stars som Stanley Cup-mästare ger just nu 3,95 medan Panthers ses som den största överraskningen till odds 4,20.

Odds och livestream av alla matcher hittar du hos Unibet. Långtidsspel på titel- och konferensvinnare finns under Vinnarspel.