HockeyNhl

NHL-playoff: oddsen pekar på att pokalen hamnar i Kanada

maj 2, 2023

Efter att Florida Panthers slog ut Boston Bruins har Toronto Maple Leafs tagit över favoritskapet som Stanley Cup-vinnare med Edmonton Oilers som närmsta utmanare. Att Toronto blir det lag som får lyfta den stora pokalen när finalen är avgjord går att spela till odds 4,65 medan chansen att Edmonton går hela vägen värderas till odds 4,90.

Följaktligen är Toronto inför andra rundan favorit att vinna Eastern Conference till odds 2,75. Men det är fortfarande en lång väg kvar dit. För Torontos del måste de till att börja med slå ut Bruins övermän i Florida Panthers.

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers
De senaste matcherna innan playoff mellan Toronto och Panthers har varit jämna: fem av de sex senaste avgjordes på övertid, och inräknat övertid har lagen tre vinster var av de sex.

Trots Panthers lyckade matchserie mot Boston Bruins ses lagets chanser innan kvartsfinalsstart att gå hela vägen som små, odds 10,00 på att Stanley Cup-titeln hamnar i Florida, bara Seattle Kraken vore en större skräll.

Toronto är favorit att vinna första matchen till odds 1,96 mot 3,25 på Panthers.


Dallas Stars – Seattle Kraken
Seattle eliminerade Colorado med 4-3 i matcher och ses som sagt som minst troliga lag att vinna titeln, odds 19,00 på det. Sex matcher räckte för Dallas Stars att slå ut Minnesota Wild; Dallas förlorade match ett och tre men avslutade starkt med tre raka segrar och har farten uppe när de går in i kvartsfinal. Dallas Stars rankas som tredjefavorit till titeln till odds 6,50.

Oddssättarna tror på Dallas i första matchen i serien; odds 1,92 mot 3,40.

 

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils
New Jersey Devils inledde matchserien mot New York Rangers med två klara förluster, 1-5 i båda, men vann sjunde avgörande med 4-0. Carolina Hurricanes hade kanske kunnat avgöra sin åttondelsfinal mot New York Islanders redan i femte matchen om inte Islanders Ilya Sorokin storspelat med 34 räddningar. Odds på att Devils vinner Stanley Cup är 6,75 mot 8,00 på Hurricanes.

Ingen klar favorit i match ett enligt oddsen; 2,40 på Carolina som vinnare, 2,60 på New Jersey.

 

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers
Vegas var snabbast att kvalificera sig till andra rundan efter 4-1 i matchserien mot Winnipeg Jets, det efter att Jets vann första matchen och Knights alltså fyra i rad därefter. William Karlsson stod för fem poäng totalt på de fem matcherna mot Jets, och är med det delad trea i lagets interna slutspelsliga. Ett spel på Vegas som slutsegrare av Stanley Cup ger odds 8,00. Edmonton Oilers rankas inför kvartsfinalserien som andra favorit att vinna titeln till odds 4,90, och favorit att vinna Western Conference, odds 2,75. Oilers slog ut LA Kings efter sex matcher: tre av matcherna gick till övertid. LA Kings ledde serien med 2-1 innan Edmonton vann tre på raken. Oilers stora poänggörare är Leon Draisaitl på sju mål och fyra assist.

Bortalaget ses som knapp favorit i det första kvartsfinalmötet mellan lagen: vinst för Vegas står i odds 2,55, vinst Edmonton 2,40.

Odds och livestream av alla matcher hittar du hos Unibet. Långtidsspel på titel- och konferensvinnare finns under Vinnarspel.