Melodifestivalen

Maria Sur och Theoz toppar oddslistan

februari 10, 2023

När Mellocirkusen drar vidare till Linköping finns det två klara finalfavoriter och två bidrag som kan räkna med varsin plats i semin. Deltävlingens högoddsare är Uje Brandelius som sjunger om en bränd älggryta.

 Linköping bjuder på ett riktigt starkt startfält bestående av fyra debutanter och tre återvändare. Hemmasonen Theoz medverkade i Mellon förra året med bidraget ”Som du vill” som först gick till semifinal och sedan slutade på en sjunde plats i finalen. Nu talar Unibets odds för att Theoz går direkt från Linköping till Friends Arena i Stockholm utan att passera semifinalen i Örnsköldsvik.

Men det är den 18-åriga debutanten Maria Sur som toppar oddslistan. För mindre än ett år sedan flydde Maria från kriget i Ukraina och nu ställer hon sig på Melodifestivalens scen i Linköping med låten ”Never give up”, en ballad som handlar om att kämpa för sina drömmar även när livet är svårt. Maria Sur är den enda som i nuläget ser ut att kunna utmana Loreen om slutsegern, enligt oddsen. Både Maria och Loreen ger 3,00 att vinna hela klabbet.

De två biljetterna till semifinalen tippas gå till Wictoria och Panetoz. Wictoria har varit med i tävlingen tre gånger tidigare och varje gång lyckats med bedriften att ta sig direkt till final. Den imponerande sviten ser alltså ut att brytas i år.

Linköpings högsoddsare är Uje Brandelius. Han startade sin musikkarriär i 90-talsbandet Doktor Kosmos och har otroligt många strängar på sin lyra; sångare, pianist, låtskrivare, skådespelare, radioreporter och författare för att nämna några. Nu gör Uje debut i Melodifestivalen med sin egenskrivna låt ”Grytan” där en vidbränd älggryta med kantareller spelar huvudrollen i texten.

Debuterar i Melodifestivalen gör även Countryduon Tennessee Tears och Eden som känns igen från Idol 2019.

 

Deltävling 2: Att kvalificera sig för final
Maria Sur 1.08
Theoz 1.45
Wiktoria 3.50
Panetoz 5.75
Tennessee Tears 8.50
Eden 21.00
Uje Brandelius 36.00