Melodifestivalen

Norrmän och Nordman till final

februari 17, 2023februari 22nd, 2023

Två duos toppar Unibets oddslista när Melodifestivalens deltävlingar går in i andra halvlek. De norska tvillingarna Marcus & Martinus är storfavoriter att gå direkt till final och får sällskap av Håkan Hemlin och Mats Wester i återförenade Nordman.

Det har återigen blivit dags för Nordman att äntra Melodifestivalens scen när den tredje deltävlingen går av stapeln i Lidköping. Senast det begav sig var 2008 med låten ”I lågornas sken” som slutade på en sjätteplats, efter att ha gått till final via andra chansen. 15 år senare pekar nu Mello oddsen på att sångaren Håkan Hemlin och nyckelharpspelaren Mats Wester får en direktbiljett till Friends Arena. De tävlar med bidraget ”Släpp alla sorger” som rutinerade Thomas G:son och Jimmy Jansson har skrivit.

Den tredje deltävlingens största förhandsfavorit är dock en annan duo – ingenting kan stoppa de norska tvillingarna Marcus & Martinus från att gå direkt till final enligt oddsen. De är dessutom tredjehandsfavoriter att vinna hela Melodifestivalen efter Maria Sur och Loreen.

Den första semifinalplatsen tippas gå till Paul Rey som ställer upp i tävlingen för tredje gången. Vilket bidrag som kniper den andra biljetten till semifinalen är lite mer ovisst. Just nu ligger 18-åriga debutanten Ida-Lova bäst till i oddslistan, men Casanovas med dansbandsrökaren ”Så kommer känslorna tillbaka” är också med i leken.

Låtskrivarna ställer sig på scenen
Laurell Barker och Melanie Wehbe har skrivit flera låtar till andra artister i Melodifestivalen, även i årets upplaga. Laurell låg bakom förra veckans vinnarlåt ”Never give up” som framfördes av Maria Sur och Wehbe skrev Wiktorias bidrag som inte gick vidare i samma deltävling. Nu tar låtskrivarna själva ton, men enligt oddsen blir det inget avancemang för de båda solodebutanterna.

Deltävling 3: Att kvalificera sig för final
Marcus & Martinus 1.01
Nordman 1.90
Paul Rey 3.00
Ida-Lova 6.50
Casanovas 9.00
Laurell 12.50
Melanie Wehbe 15.00

Till oddsen