Efter fyra deltävlingar och en rafflande semifinal, har det blivit dags för final i årets upplaga av Schlagerfestivalen. Enligt oddsen är det en trio som sticker ut i kampen om att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Turin.

Säsongens schlagerfest närmar sig sitt slut och på lördag är det dags för finalen. Enligt oddsen blir det Cornelia Jakobs med låten ”Hold Me Closer” som tar hem tävlingen. Hon spelas till 1,35 gånger pengarna.

Anders Bagge är den främsta utmanaren
Många blev nog en smula förvånande när det stod klart att den folkkära musikproducenten, TV4-profilen och Idol-domaren Anders Bagge, skulle delta i Schlagerfestivalen. Bagge seglade upp som oddsfavorit i den tredje deltävlingen där han gick rakt genom rutan och hela vägen till finalen med låten ”Bigger Than The Universe”. Oddset för att det blir en guldbagge för Anders på lördag är 4,00 gånger insatsen.

Klara Hammarström är med i topptrion
På tredje plats i Unibets oddslista återfinns Klara Hammarström. Hon deltar för året i rad – 2020 blev hon utslagen i deltävling två, 2021 tog sig Klara vidare till final via Andra Chansen och nådde en sjätteplats. Nu pekar oddsen på att Klara kommer att toppa den placeringen, men frågan är om hon kan kamma hem hela tävlingen. Klara spelas just nu till oddset 6,75 gånger pengarna att vinna finalen 2022.

Till nästa bidrag är det ett stort hopp oddsmässigt. Liamoo som är fjärdefavorit ger 20 gånger insatsen, så sannolikt blir vinnaren någon av Cornelia, Bagge eller Klara.

År för år – så träffsäkra är oddsen
Unibet har haft odds på Schlagerfestivalen i 19 år och pekat ut rätt vinnare inför finalen vid 15 tillfällen. De fyra plumparna i protokollet är från 2005, 2013, 2017 och 2020 då Martin Stenmark, Robin Stjernberg, Robin Bengtsson och The Mamas stod som slutsegrare. Oddsen pekade då istället på Nanne Grönvall, Yohio, Nano och Dotter. De tre förstnämnda fick dock flest tittarröster, men de internationella jurygrupperna ville annorlunda.

 

Vinnare i Schlagerfestivalen 2022