Uncategorized

Bayern och Napoli kan gå rena genom CL-gruppspelet

november 1, 2022

Om Bayern München besegrar Inter ikväll blir det tredje gången som klubben tar sig igenom mästarligans gruppspel utan att tappa poäng. Att gå rent genom gruppspelet har hänt tio gånger tidigare, Bayern har gjort det två gånger – att klara det tre gånger skulle vara rekord.

Inter är dock ingen drömmotståndare för Bayern: fyra gånger har de mötts i München, en match slutade oavgjord, Inter vann tre, även om senaste gången var sommaren 2017.

Den 7 september vann Bayern med 2-0 mot Inter i Milano, och redan innan kvällens match är det klart att Bayern vinner gruppen och Inter slutar tvåa.

Bara Augsburg har slagit Bayern
Den här säsongen har Bayern förlorat en enda match i samtliga tävlingar, 1-0 borta mot Augsburg den 17 september. Nu har de sex raka segrar, och åtta vinster, en förlust på de nio matcherna sedan förlusten mot Augsburg.

Inter gjorde mål i andra halvlek i tre av de senaste fyra gruppspelsmatcherna, odds på att det händer nu igen är 1,97.

Inter vann minst en halvlek i de senaste fyra gruppspelsmatcherna, odds 3,05.

Bayern vann första halvlek i de tre senaste gruppspelsmatcherna, odds 1,83.

Napoli: 18 i rad utan förlust
Även formstarka Napoli har chans att avsluta gruppspelet på maximala 18 poäng, förutsatt att de slår Liverpool på Anfield ikväll. Och Napolis resultat under säsongen är ännu mer imponerande än Bayern. Två kryss är enda poängförlusterna på de 18 matcher laget spelat i samtliga tävlingar sedan Serie A drog igång den 18 augusti. (De oavgjorda var mot Fiorentina och Lecce i slutet av augusti.)

Nu har Napoli 13 raka vinster. De tre senaste slutade sammanlagt 8-0, mot Roma, Rangers och Sassuolo. Liverpools tre senaste innehåller endast en vinst (3-0 mot Ajax borta) och förluster mot Nottingham och nu senast Leeds.

När lagen möttes i Neapel den 7 september vann Napoli med 4-1. Båda är klara för avancemang, och skulle Liverpool vinna ikväll slutar båda på 15 poäng men målskillnaden lär avgöra till Napolis fördel.

Napoli vann minst en halvlek i de fem tidigare gruppspelsmatcherna, odds på det nu 2,14.

Napoli nätade i första halvlek i sina tre senaste gruppspelsmatcher, odds 2,02.

Liverpool vann andra halvlek i de senaste fyra gruppspelsmatcherna, odds 2,14.

Mer odds på Champions League hittar du här.