Champions LeagueFotbollUncategorized

Champions League: Vilka blir första lagen till kvartsfinal?

mars 5, 2023

Tisdag och onsdag spelas de första avgörande returerna i CL:s åttondelsfinaler där de flesta matcherna känns öppna på förhand.

Benfica är närmast att ta steget till nästa omgång av veckans lag efter seger med 2-0 på bortaplan mot Club Brugge för tre veckor sedan. Men säcken ska ändå knytas ihop hemma på Estadio da Luz i Lissabon.

Att Benfica vinner matchen står i odds 1,44 mot 8,00 på Club Brugge, och odds på att Benfica blir laget som går vidare står i låga 1,01.

**

Borussia Dortmund vann hemmamatchen mot Chelsea med 1-0 efter mål av Karim Adeyemi, som nu ser ut att missa returen på grund av skada. Adeyemi har stått över två matcher i Bundesliga men i samband med helgens möte med Leipzig sas det att han var nära comeback. (Dortmund vann 2-1 efter mål av Emre Can och Marco Reus.)

Chelsea besegrade Leeds med 1-0 efter mål av Wesley Fofana i lördags.

Chelsea är favorit att vinna returmatchen på Stamford Bridge till odds 1,91 – men Dortmund är favorit att gå vidare, odds 1,68. Enda möjligheten att båda de spelen skulle gå in är att Chelsea tar matchen till förlängning genom vinst med 1-0; odds på det efter 90+ minuter är 7,50.

 

**

Bayern München fick med sig 1-0 från bortamötet med Paris Saint-Germain efter mål av Paris-sonen Kingsley Coman. Säkrar Bayern avancemanget på hemmaplan?

Även i CL-kvartsfinal våren 2021 vann Bayern med 1-0 i Paris, då efter att PSG vunnit med 3-2 i München. Så Mbappe, Messi och de övriga är väl medvetna om att det går att besegra Bayern på bortaplan.

Bayern är favorit att vinna matchen till 1,87 mot 3,75 på PSG, och tyska laget är följaktligen också favorit att gå vidare, odds 1,20.

**

På San Siro vann Milan med 1-0 mot Tottenham – kan Spurs vända på steken hemma i London? I Premier League är Spurs poängskörd klart bättre hemma än borta, men går det att översätta till Champions League?

Båda lagen förlorade med uddamålet i sina respektive ligor i helgen: Tottenham borta mot Wolves och Milan borta mot Fiorentina.

Att Tottenham vinner matchen mot Milan kan spelas till odds 2,00 jämfört med 4,10 på bortalaget. Milan är favorit att gå vidare till 1,57 mot 2,20 på Spurs.

 

Vilka blir de fyra första lagen till kvartsfinal i säsongens Champions League?