FotbollUncategorizedVm

Glenn Hysén: ”Kanada är mitt favoritlag hittills”

november 26, 2022november 28th, 2022

Glenn Hysén summerar första gruppspelsrundan i fotbolls-VM. Hittills har han fallit för Kanadas frenesi och kämpaglöd allra mest.

Det har varit en jädra bergochdalbana i första rundan, en del roliga matcher men lite för många drabbningar som har varit stängda. Har varit kul att se att mindre fotbollsnationer fortfarande kan fälla de största, som när Tyskland fick stryk av Japan och Argentina förlorade mot Saudiarabien.

Jag tippade ju Tyskland som världsmästare och det får jag stå fast vid. De kommer vinna mot Spanien i nästa match. Den matchen kommer bli nåt extra under söndagen.

Allra roligast var det att se Kanadas första halvlek mot Belgien. Fart och intensitet i 45 minuter, men riktigt surt att Davies missade straffen och att de blev blåsta på två straffar till. Kanadensarna visade samma hjärta som de brukar göra på hockeyisen, inga mesar där. De bara körde på. Belgien däremot, herrejävlar, de kommer få problem i den här turneringen. Inte en siffra rätt, även om de vann.

Frankrikes första halvlek mot Australien var inte bra, men de har Mbappé som ett unikt vapen framåt. Han vinner matcher åt dem hela tiden.

Jag tippade England som en tänkbar besvikelse, men de imponerade stort mot Iran. Får kanske anledning att äta upp det där om att engelsmännen inte kommer gå långt.

Danskarna har ju många sett som en outsider som kan gå långt, även jag. Men mot Tunisien fanns inte den farten som vi såg i EM förra sommaren, de spelar normalt go fotboll, men det här var bara segt. Får hoppas att det lossnar för grannarna så småningom.

Öppninsgmatchen såg jag inte, men jag missade ingenting har jag förstått. Ha d gott. Glenn.