AllsvenskanFotbollUncategorized

Inför Allsvenskans 26:e omgång – det drar ihop sig…

oktober 6, 2023oktober 20th, 2023

MÅNGA KRYSS MELLAN HAMMARBY OCH HÄCKEN
I april vann BK Häcken mot Hammarby på Hisingen med 3-1 men sedan dess har Bajen blivit stabilare och Häckens Europa League-äventyr kanske tagit lite fokus från Allsvenskan.

Sex poäng har Häcken tagit av de senaste 15 medan Hammarby tagit tio poäng samma period.

Inför match är oddsen jämna: 2,55 på vinst för hemmalaget, 2,80 på bortalaget. Förra säsongen slutade båda mötena mellan lagen med delad poäng, totalt fem av de sex senaste mellan lagen slutade oavgjort; nu står krysset i odds 3,60.

Djukanovic och Rygaard är respektive lags bästa målskyttar, Bajens unga montenegrin står på nio mål medan Häckens danska veteran noteras för sju och dessutom 13 assist. Odds på mål i matchen av Djukanovic är 3,10 och odds på att Rygaard nätar är 3,80.

I Hammarbys tre senaste hemmamatcher blev det mål för båda lagen, att båda lagen gör mål nu kan spelas till odds 1,44.

Häcken gjorde matchens första mål i de senaste tre borta mot Hammarby, odds på det nu är 1,87.

Av sina 18 senaste hemmamatcher förlorade Bajen bara två – att Hammarby vinner eller spelar oavgjort nu kan spelas till odds 1,50. Samma odds får den som tror att Häcken precis som i åtta av sina senaste nio mot just Hammarby inte förlorar, 1,50 på dubbelchans Häcken, vinst eller kryss.

I sex av de senaste sju mot Häcken gjorde Hammarby högst ett mål: under 1,5 mål av Bajen nu står i odds 1,78. Och mot Hammarby borta gjorde Häcken högst ett mål i fyra av de senaste fem, under 1,5 mål av Häcken kan spelas till odds 1,77.

Den som kombinerar med Spelbyggaren att det blir oavgjort, att det blir under 4,5 mål och över 9,5 hörnor totalt i matchen får odds 5,80.

 

HEMMAPLAN INTE SJÄLVKLAR FÖRDEL MOT MJÄLLBY
15 poäng kvar att spela om och två av de fem återstående är tuffa bortamatcher mot Elfsborg och Blåvitt. Klarar AIK säkra allsvenska platsen genom tillräckligt med poäng på hemmaplan? Mjällby är första hindret, innan Halmstad och Värnamo väntar.

På bortaplan har Mjällby AIF fyra segrar av de fem senaste. Hemma är resultaten omvända; fyra förluster en seger.

Gnaget har fem raka på hemmaplan utan förlust, men de tre segrarna i den serien togs mot lag längre ner i tabellen och Djurgårn då förstås.

AIK är oddsfavorit till 1,70 mot 5,50 på gästerna från sydkusten. AIK är seriens näst kryssgladaste lag och etta i den kolumnen om man bara ser till hemmamatcher. Tre av de fem senaste mellan lagen slutade med delad poäng. Samtidigt har bara fem lag färre kryss än Mjällby. Oavgjort nu kan spelas till odds 3,85.

I omgång sex av årets Allsvenskan i maj blev det 0-0 på Strandvallen. Förra säsongen vann båda lagen sina respektive bortamatcher.

AIK vann andra halvlek i de tre senaste hemmamatcherna; odds på det nu är 2,00. I dessa tre vann AIK dessutom utan insläppta mål, odds 2,60 på att AIK vinner och håller nollan.

I de sju senaste mot Mjällby var det AIK som hade flest hörnor, odds nu 1,46.

Odds 1,89 på över 1,5 mål av AIK, vilket det blivit i fyra av de fem senaste.

I tre av de fyra senaste hemma på Nationalarenan nätade Gnaget i första halvlek, odds på det nu är 1,75.

Ioannis Pittas var närmast att göra mål senast mot Häcken och står på fem fullträffar efter åtta matcher: Mål i matchen av Pittas kan spelas till odds 2,48.

Kombinerar man med Spelbyggaren att AIK får flest hörnor, gör minst två mål, minst ett av dem av Pittas och vinner matchen ger det totalodds 5,50.

 

DELAD POÄNG SENAST DEGEN MÖTTE HBK BORTA
Poängbehovet är desperat för Degen som bara tagit totalt tre från de senaste fem matcherna. HBK är inte mycket bättre – fyra poäng från fem senaste – men väger man in att Degerfors är seriens sämsta bortalag med sex poäng av 36 möjliga ser det tufft ut.

Seger 3-1 blev det på Stora Valla i april. De två lag som Degen besegrat på bortaplan tog sammanlagt fyra poäng av HBK på Örjans vall: mot Värnamo blev det 2-2 och BP vann med 2-0.

Oddsfavorit i matchen är Halmstads BK till 2,00 mot 3,80 på att Degerfors vinner. Senast lagen möttes i Halmstad blev det 0-0. Kryss kan spelas till 3,50.

Halmstad har bara vunnit en match av sina senaste elva i serien (2-1 mot Sirius hemma) och förlorat sju av de nio senaste. Att Degerfors tar poäng kan spelas till odds 1,83 (dubbelchans: vinst Degen eller oavgjort).

HBK riskerar helt klart att dras ned i bottenstriden: skulle Degen vinna här är Halmstad bara två poäng före med tolv kvar att spela om.

I sina fyra senaste matcher förlorade HBK andra halvlek, odds på det nu är 3,80.

DIF gjorde sju av de senaste åtta matcherna minst ett mål, över 0,5 mål av Degerfors nu kan spelas till 1,40.

Förslag med Spelbyggaren: Degerfors tar poäng (dubbelchans Degen/oavgjort), gör över 0,5 mål och Halmstad får flest hörnor till totalodds 3,35.

 

BLIR DET ÅTTONDE I RAD UTAN FÖRLUST FÖR BLÅVITT?
Med 15 poäng kvar att spela om har Blåvitt tre ner till kvalplats; även om IFK lyft sig rejält nu med sju i rad utan förlust är det för tidigt att blåsa faran över. Sirius en poäng efter känner också flåset i nacken. Uppsala-lagets makalösa matchvändning på tilläggstid senast mot Degerfors visar att IFK Göteborg måste vara på hugget hela vägen in i mål.

Blåvitt är oddsfavorit till 2,00 mot 3,65 på tre poäng till Sirius. Kryss kan spelas till 3,70. Fem av Sirius första sex matcher i säsongsinledningen slutade oavgjort, men nu har de inte kryssat sedan omgång sex i början av maj: åtta vinster, elva förluster sedan dess, och nu tre vinster i rad.

I juni vann Sirius med 2-0 mot Blåvitt på Studenternas.

I de senaste sex hemma mot Sirius gjorde Blåvitt matchens första mål, odds på det nu är 1,58, och i de senaste fyra hemma mot Sirius gjorde Blåvitt mål i första halvlek, odds nu 1,74.

I de sex senaste hemma mot Sirius gjorde Blåvitt minst två mål: över 1,5 mål i matchen av IFK kan spelas till odds 1,85.

I de tre senaste hemma mot Sirius nätade IFK i båda halvlekarna, odds på det nu är 2,85.

IFK Göteborg vann minst en halvlek i de senaste fyra hemmamatcherna, att det händer nu igen kan spelas till odds 1,48.

Fem mål på de fem senaste av Arbnor Mucolli. Odds 2,95 på han nätar nu igen.

Förslag Spelbyggaren: vinst och över 1,5 mål av Blåvitt, samt minst ett mål av Mucolli ger totalodds 4,60.

 

KRYSS OVANLIGT BÅDE FÖR BP OCH ELFSBORG
I Borås i april i Allsvenskans tredje omgång körde Elfsborg över BP med 5-0, efter tre mål av Alexander Bernhardsson och två av Ondrejka. Jacob är ju borta, men Bernhardsson tillbaka från skadan får förhoppningsvis chans att göra om bedriften.

BP:s form är svag sett till de fem senaste matcherna: bara en poäng av 15 möjliga, även om både comebacken mot Norrköping från 0-2 till 2-2, och det sätt de hotade MFF senast imponerade. IFE har tagit nio poäng av de 15 senaste.

Vinst för Elfsborg på Grimsta IP kan spelas till odds 2,00 medan seger för BP står i 3,70. Båda lagen hör till de minst kryssglada i serien, endast tre oavgjorda var efter 25 omgångar. Chansen till kryss nu värderas till odds 3,90.

I fyra av de fem senaste bortamatcherna lyckades Elfsborg göra högst ett mål: under 1,5 mål av IFE nu kan spelas till odds 2,06.

I sju av de nio senaste matcherna hade Elfsborg flest hörnor, odds på det nu är 1,63.

I fyra av sina senaste fem matcher förlorade BP första halvlek: att Elfsborg leder i paus kan spelas till odds 2,45.

I de tre senaste mot just BP vann Elfsborg minst en halvlek, nu står det i odds 1,45. Och i samtliga dessa tre gjorde Elfsborg matchens första mål, odds 1,58 på att IFE gör första målet.

Jeppe Okkels är ny trea i Allsvenskans skytteliga efter de två målen mot Varberg senast. Nätar han igen? Odds 2,60 på det.

Kombinerar man med Spelbyggaren att Elfsborg vinner och får flest hörnor samt att Okkels gör minst ett mål ger det totalodds 6,50.

 

1-0 VANLIGT MELLAN MALMÖ OCH KALMAR
De fyra senaste matcherna mot Kalmar FF slutade alla 1-0; tre av dem vann MFF, en vann KFF. Under 1,5 mål i matchen också den här gången kan spelas till odds 4,10.

Himmelsblått är favorit att vinna till odds 1,75 mot 4,80 på att Kalmar tar full pott.

Tolv matcher har spelats mellan lagen sedan det senast blev oavgjort, och Malmös övertag sett till den serien är förkrossande, tio vinster, två förluster. Krysset står i 4,00.

Sticker ut i den historiken gör också att i tio av de tolv matcherna var det bara ena laget som gjorde mål. Också Kalmars båda segrar var utan mål för MFF. Att båda lagen inte gör mål nu kan spelas till 2,10.

I de fyra senaste borta mot Kalmar vann Malmö andra halvlek, att det blir så nu igen kan spelas till odds 2,02.

I de tre senaste matcherna gjorde Malmö FF första målet, odds nu 1,44, och i de tre senaste gjorde MFF mål i första halvlek, odds 1,65.

Odds 2,23 på att Malmö leder i paus.

Spelbyggaren-förslag: Malmö vinner matchen, båda lagen gör inte mål och Malmö får flest hörnor till totalodds 4,90.

 

MINST 2 MÅL AV PEKING I 5 AV 6 SENASTE BORTA
IFK Norrköping vann hemmamatchen mot Värnamo med 2-1 i april men aktuell form sett över de fem senaste visar fördel Värnamo: Peking har tagit fyra poäng av de 15 senaste, Värnamo tio poäng samma period.

IFK Värnamo är favorit till odds 2,40 mot 3,00 på att Norrköping tar med sig full pott från Finnvedsvallen. Oavgjort är ovanligt för Värnamo som bara har två kryss efter 25 omgångar – delad poäng nu står i odds 3,60.

I de tre senaste bortamatcherna vann Peking minst en halvlek, det står nu i odds 2,02.

I de tre senaste mot just IFK Värnamo gjorde Peking matchens första mål, odds 2,07 på att det blir så nu igen.

I fem av de sex senaste bortamatcherna gjorde Peking minst två mål, över 1,5 mål av IFK nu kan spelas till odds 2,63.

I Norrköpings åtta senaste bortamatcher blev det mål åt båda håll, att båda lagen gör mål nu kan spelas till 1,62.

Är det Victor Lind som ska göra målen? Odds på mål av Lind är 3,40.

Kombinera med Spelbyggaren: vinst, över 1,5 mål av Peking, och mål av Lind till totalodds 6,75.

 

ALLT ANNAT ÄN VINST FÖR DIF MOT VARBERG EN SKRÄLL
Med 15 poäng kvar att spela om är det osannolikt att Varbergs Bois klarar sig kvar, men så länge det fortfarande finns matematisk chans får motståndarna räkna med att de kommer ge allt.

Förlusten senast mot tabelltvåan var knapp precis som den mot Hammarby innan det. Varberg har nog inte tagit sina sista poäng.

DIF:s vinst mot Halmstads BK var också knapp, men det var ändå tre poäng in till skillnad från de båda matcherna som gav sammanlagt noll.

Hemma mot Varberg i våras blev det vinst 2-0 men glöm inte att Djurgårn fortfarande hör till bottenskiktet i den renodlade bortatabellen. Samtidigt har Varberg bara tagit sex poäng av 36 möjliga hemma i år.

Djurgårn är klar favorit till odds 1,48 mot 7,00 på hemmalaget. Hemma på Påskbergsvallen har Varberg kryssat mot Kalmar, Sirius och Elfsborg men de var alla i april. Efter det har Bois bara tagit poäng mot BP på hemmaplan. Förra säsongen spelade DIF 2-2 där nere. Oavgjort nu står i odds 4,75.

I de senaste tre mot Varberg vann DIF andra halvlek, det kan spelas till odds 1,72.

I sex av de senaste sju mot Varberg gjorde DIF minst två mål, över 1,5 mål av Djurgårn nu står i odds 1,48.

I sex av sina senaste åtta lyckades Varbergs Bois inte göra mål, under 0,5 mål i matchen av Varberg står i odds 2,30.

Spelbyggaren-förslag: vinst DIF, över 1,5 mål av DIF och inget mål av Varberg till totalodds 3,50.

Unibet Odds Allsvenskan