HockeyLandslagUncategorized

Mot Tjeckien ställs småkronorna ordentligt på prov i JVM

december 29, 2022

Full pott för Sverige utan insläppta mål och tolv gjorda efter två matcher i junior-VM, det är siffror som imponerar. Men knappa 1-0 senast mot Tyskland var inte på något sätt övertygande. Burväktare Carl Lindbom var kanske faktorn som fick matchen att tippa över åt det blågula hållet.

Nästa motståndare är Tjeckien – och de har imponerat ännu mer efter två matcher: tjeckerna har visserligen släppt in två mål mot de 14 de producerat framåt, men de har också besegrat åtminstone på papperet svårare motstånd i form av guldfavoriten Kanada.

Så vad kan man vänta sig när ett Sverige som ännu inte släppt in mål i turneringen ställs mot ett Tjeckien som snittar sju gjorda per match? Hur långt räcker Sverige som hade svårt att ta greppet om matchen mot Tyskland och inte minst väldigt svårt att göra mål, mot Tjeckien som knäckte Kanada med 5-2? (Kanada som därefter slog Tyskland med 11-2…)

58 % av de som bettat på matchen i Sverige tror på svensk vinst, medan 26 % har lagt sina pengar på Tjeckien.

Så sent som i augusti möttes nationerna senast i det då uppskjutna juniorvärldsmästerskapet: Sverige vann bronsmatchen med 3-1.

Sverige är favorit att vinna matchen till odds 1,77 under ordinarie speltid och 1,49 inklusive eventuell förlängning och straffar.

SVENSKA MÅLSKYTTAR
En vänskapsmatch mellan lagen den 10 november vann Sverige med 4-3, efter att ha haft ledningen med 4-0. Svenska målskyttar den gången var Jonathan Lekkerimaki, Oskar Pettersson (båda 1+1 hittills i JVM), Elias Pettersson (1 assist i JVM) och Leo Carlsson (2 assist i JVM).

Filip Bystedt är Sveriges bästa poänggörare så här långt i JVM med 2+2: odds på att han gör minst ett mål ikväll är 2,90.

Oddsfavorit som svensk målskytt är Isak Rosén till 2,55 och Leo Carlsson 2,70.

Alla väntar på att det ska lossna för Fabian Lysell. Odds på att han sätter minst ett mot Tjeckien är 2,80 och tror man att det lossnar ordentligt för Lysell med minst två mål inklusive förlängning går det att spela till 11,00.

Att Sverige vinner första perioden precis som mot Tjeckien i bronsmatchen i augusti och senast i november, samt precis som i de båda inledande mästerskapsmatcherna nu erbjuds till odds 2,23.