FotbollUncategorizedVm

Vinner Frankrike fotbolls-VM igen?

oktober 20, 2022oktober 28th, 2022

En månad kvar till invigningsmatchen i fotbolls-VM 2022 den 20 november mellan Qatar och Ecuador – hög tid att kolla in odds på vinnarspel världsmästerskapet. Vilket landslag tror du det blir som lyfter pokalen efter VM-finalen den 18 december? 

Enligt uträkningar gjorda av sportdatasajten The Analyst blir det Frankrike och Brasilien som ställs mot varandra i finalen i Qatar, och väl där håller The Analyst Frankrike som favorit. Det skulle i så fall bli en repris på finallagen i VM 1998 i Frankrike, och enligt den här analysen kommer Frankrike försvara guldet från VM 2018.

Men att de regerande mästarna upprepar bedriften att vinna turneringen hör verkligen inte till vanligheterna: Hittills i VM-historien har det bara hänt två gånger att en världsmästare försvarar titeln. Italien vann sitt VM på hemmaplan 1934 och igen 1938 i Frankrike, och Brasilien vann 1958 i Sverige och därefter 1962 i Chile.

Enligt The Analyst har Frankrike nära 18 procents chans att vinna VM. Motsvarande för Brasilien är nära 16 procent. Därefter rankas i tur och ordning Spanien, England, Belgien, Nederländerna, Tyskland, Argentina och Portugal.

Noll procents chans att vinna fotbolls-VM 2022 har enligt The Analyst Kamerun, Saudiarabien och Costa Rica.

Odds på vinnarspel fotbolls-VM 2022
En månad före turneringsstarten håller Unibets vinnarspel Brasilien som största guldfavorit till odds 5,00, med Argentina och Frankrike som närmsta utmanare, odds 7,50. Därefter i tur och ordning England, Spanien, Tyskland, Nederländerna, Portugal och Belgien.

Den som vill spela på Australien, Costa Rica, Iran eller Tunisien som guldmedaljör i VM 2022 får 751 gånger insatsen tillbaka om det spelet går hem. Allra högst odds ger Saudirabien på 1001 gånger pengen.

Vem blir skyttekung i VM 2022?
Oddsen hos Unibet visar Harry Kane som favorit till vinnare av Golden Boot, odds 9,00. Närmsta utmanare i väntade skytteligatoppen är Mbappé, odds 10,00, och därefter tre spelare på odds 15,00: färska guldbollenvinnaren Benzema, Leo Messi och Cristiano Ronaldo.

Det är jämnt mellan tre favoriter till spelare med flest målgivande passningar i fotbolls-VM 2022: Kevin De Bruyne, Neymar och Messi står alla i odds 12,00 en månad före turneringsstart.

Turneringsspecialer och odds på gruppvinnare
Tror du på uträkningen från The Analyst kanske spelet att Frankrike vinner och Mbappé får guldskon till odds 12,00 är intressant. Samma odds får man idag på att England vinner turneringen och Harry Kane guldskon.

Störst favorit att vinna sin grupp är England – odds 1,30 på att de tar hem Grupp B före Wales, USA och Iran.

Grupp E är den där oddssättarna har svårast att välja vinnare: Spanien är just nu favorit till 1,90 före Tyskland på 2,15.

Odds på de första gruppspelsmatcherna är uppe redan nu och massor av vinnarspel på fotbolls-VM 2022 hittar du här.