Unibet Nyheter

Glenn förlänger med Unibet

augusti 31, 2023

Fotbollslegendaren Glenn Hysén har skrivit på ett nytt kontrakt med Unibet. Det nya avtalet sträcker sig till 2025 med chans till förlängning.

Den tidigare Liverpool, IFK Göteborg och landslagsbacken Glenn Hysén värvades till Unibet redan sommaren 2009, efter att hans dåvarande kontrakt med ett tv-bolag löpt ut. Sedan dess har trotjänaren Hysén fullbordat hela 14 (!) säsonger för Unibet. Nu står det klart att det blir en förlängning. Det nya avtalet är på två år med förlängning. Kontraktsvärdet håller parterna hemligt.

– Det känns riktigt gött att vi kör vidare med Unibet. Efter så många år är det roligt att de tycker att man fortfarande kan prestera, och själv är jag riktigt peppad på att fortsätta. Ser ingen anledning att byta så länge formen och känslan är så bra som nu, säger Glenn Hysén.

I rollen som ambassadör för Unibet Sverige kommer Glenn Hysén fortsätta att synas och höras i reklamfilmer, sociala medier, bloggar och fysiska event för Unibets räkning.

– Glenn har varit och kommer fortsätta vara en nyckelspelare för oss i mycket av vår kommunikation. Med sin folkkärhet, humor och passion för sport har han egenskaper som passar perfekt in i vårt lagbygge, säger Philip Lagström, Sverigechef på Unibet.

Höjdpunkter från Glenn Hyséns år med Unibet

Under årens lopp har Glenn funnits med på hundratals fotbollsresor, synts i reklamfilmer samt skrivit bloggar och krönikor. I återkommande aprilskämt har han även blivit smart högtalare, synts på den nya 30 kronorssedeln och ersatt Poseidon som staty i Göteborg. Här är några ytterligare höjdpunkter från karriären:

 • 2009 – Klar för Unibet
  Efter fotbollskarriär och efterföljande roll som expertkommentator börjar Glenn arbeta som ambassadör för Unibet.
 • 2011 – Blir en Twittersuccé
  Twitter (nuvarande X) blomstrar i början på 10-talet och Glenn Hysén är inte sen att haka på. Följarskaran växer snabbt på det nya kontot och flera tweets blir mediala snackisar.
 • 2012 – Tävlar om noll rätt
  Glenn är med och sjösätter Unibets tävling ”Noll rätt på tipset”. Som namnet antyder handlar det om att få så få rätt som möjligt på veckans tipskupong.
 • 2014 – Utses till juryordförande
  Unibet prisar supportrar och föreningshjältar via initiativet Årets Fan. Glenn Hysén agerar juryordförande och ansiktet utåt.
 • 2017 – Fixar midsommar i Polen
  Tusentals svenskar reser till Polen för att följa U21-landslaget i fotbolls-EM. Mästerskapet krockar med självaste midsommar, men Glenn räddar dagen genom att ordna firande på plats i Lublin.
 • 2018 – Ordnar världens bästa sommarjobb
  Inför fotbolls-VM 2018 utlyser Unibet och Glenn en nationell tävling där vinnaren får åka med och bevaka allt utom matchen för Unibets följare.
 • 2020 – Agerar politisk expert
  Inför det senaste USA-valet tar Unibet hjälp av Glenn Hysén. I en filmserie använder han idrottstermer och humor för att förklara elektorskollegiet och amerikansk maktfördelning.
 • 2021 – Klonas som pappfigur
  Fotbolls-EM spelas under pågående pandemi. För att sprida go stämning till isolerade stugor klonas Glenn Hysén och skickas ut till som fotbollssällskap över hela landet.
 • 2022 – Gameday med Glenn
  I denna succéserie ger sig Glenn ut på vägarna för att besöka klubbar och träffa profiler i Allsvenskan och Superettan i samband med matchdag.
 • 2023 – Lanserar Glennkupongen
  I stället för att grotta ned sig i statistik och expertkunskap går det nu att ”lägga en Glenn”. En färdig spelkombination att ta rygg på för att höja spänningen i samband med veckans sporthändelser.