Online pokertips - Pokerguider för nybörjare

Du har förmodligen hört talas om uttrycket ”Poker tar en dag att lära sig, men en livstid att bemästra”. Det här är troligtvis sant då det krävs mycket träning och erfarenhet för att bli bra på poker online. Hur som helst, med rätt inlärningsmetod och med goda råd om poker så kommer det ta dig mindre tid att bli bättre på poker även om du startar som en komplett nybörjare.

Pokerguide – En genväg till hur du blir bättre på poker

Lär dig om handrangordning, handstyrka och fördelen av position. Det finns inget enklare än att förstå vilka händer och vilka spel som du vinner mest pengar på, bara genom att lära dig grundläggande pokerteori.

Vi har skrivit några pokerguider som behandlar olika områden, så se till att du kollar in dem. Du kan läsa om betydelsen av din position i poker, hur du läser din motståndares hand, vilka händer du borde spela och hur du rankar olika typer av händer.

Pokertips 1: Få maximalt värde från bra pokerhänder

Försök alltid få maximalt värde från dina bästa händer. Med maximalt värde menar vi att du vinner så mycket marker som möjligt när du får en bra pokerhand. Vissa spelare är rädda för att de inte ska få betalt för en bra hand och försöker hålla sina motståndare kvar i spelet genom att göra små satsningar. Vad dessa spelare inte inser är att de ofta missar värde (marker att vinna) när de väl har en bra hand.

Mindre värde från dina bästa händer betyder mindre total vinst - tänk på det. Du bör tänka tvärtom och försöka satsa så mycket som möjligt och maximera värdet när du väl har en bra hand.

Pokertips 2: Använd logik, inte känslor vid pokerborden

Lär dig att ta beslut baserat på logik snarare än på känslor. Känslor är oundvikligt i poker, vilket gör spelet roligt, men om du fattar dåliga beslut baserat på dina känslor så kommer det påverka ditt pokerspelande på ett negativt sätt.

Ett resultat av detta kan leda till fler misstag och att du även börjar spela sämre poker. Det här är också känt i pokervärlden som ”Tilt”. Det kan bli mycket kostsamt om det inträffar när du spelar poker online och du bör minimera detta så mycket som möjligt. Istället bör du försöka tänka så logiskt som möjligt, att konsekvent försöka ta bra och logiska beslut.

Utvärdera ditt spel och dina känslor efter att du spelat en pokersession. Titta tillbaka på hur du spelat och gör anteckningar på vad du gjorde bra och vad du behöver förbättra. Ta sedan dessa observationer i beaktning till nästa gång du spelar.

2019 - Poker - Avatar - Black-916x200-Swedish SEO.gif

Pokertips 3: Övning ger färdighet, så spela poker online!

Det bästa och vanligaste rådet av alla är helt enkelt att spela mer poker. Erfarenhet och färdigheter i poker utvecklas främst genom att spela mycket. Ju mer du spelar, desto mer sannolikt är det att du har upplevt alla möjliga olika lägen du kan hamna i. På så sätt kan du ta lärdom från tidigare misstag när de uppstår på nytt. Med olika lägen menar vi specifika situationer som inträffar i poker under givna omständigheter.

Låt oss anta att alla spelare lägger sig innan det är din tur att agera och att du har Ess och Knekt. Du väljer att höja och en annan spelare höjer tillbaka. Att experimentera och utforska är det bästa sättet att ta reda på hur du maximerar värdet i specifika pokerhänder. Hur som helst, när du spelar, glöm inte att implementera ovanstående tips till ditt spel för att snabbare bli bättre på poker.

Ha kul och lycka till vid borden!

Till pokerlobbyn