NFL 2022 – Super Bowl 2022 spelguide

Amerikansk fotboll har haft ett stort inflytande på sportbetting i USA. När NFL grundades ökade populariteten drastiskt och går numera hand i hand med TV-tittandet. Idag är det ett globalt fenomen, och spelare från hela världen har möjlighet att betta på NFL. Sedan år 2007 spelas det varje år ett antal NFL-matcher i London, och det ryktas om ett potentiellt brittiskt lag, så det är tydligt att den internationella populariteten fortsätter att växa. Fortsätt att läsa vår guide nedan för att få en mer övergripande bild av hur NFL-betting fungerar.

Spel på amerikansk fotboll

Medan fotboll är den mest populära sporten i Europa och andra delar av världen, är det amerikansk fotboll som är störst i USA. Det stora uppsvinget för sportbetting och live-streaming har bidragit till att väcka ett större intresse för sporten. Det är numera inte bara en amerikansk tradition att avnjuta en NFL-match på söndagskvällen. Matcherna brukar spelas klockan 18.00 och 21.00 BST, vilket gör det ett perfekt sätt att avsluta helgen. Som en ledande aktör inom sportbetting erbjuder Unibet en mängd olika spelalternativ på NFL, för en extra djup spelupplevelse. Klicka på länken för att hitta våra NFL odds.2019_-_Multi_Sports_-_Generic_-_Black-916x200-Swedish_SEO[1].gif

NFL betting-tips

På Unibet är NFL-säsongen platsen att förstärka upplevelsen – vi erbjuder odds med extensiva bettingalternativ som passar både nya och erfarna spelare. Läs vidare nedan för de mest populära speltyperna:

Ett av de mest populära spelalternativen inom NFL-betting kallas för ”money line betting”. Här spelar man på vilket lag som kommer att vinna, med övertid inkluderat och oavgjort borttaget. Det är alltså väldigt likt 1X2-betting i fotboll, men med de ovanstående skillnaderna. I amerikansk fotboll är chanserna för övertid väldigt låga, och därför väljer man att spela på vinnare med övertid inräknat.

Handikappspel eller ”spread betting” är en annan form av NFL-betting. I handikappspel väljer spelaren att antingen reducera startpoängen eller höja till det favoriserade laget. Vad innebär det i praktiken? Låt oss ta ett exempel:

I en match mellan Atlanta Falcons och New Orleans Saints är det sistnämnda laget den närstående favoriten. I ett sådant jämnt möte känner du att Saints kommer vinna matchen med åtminstone 3 poäng. För att ta del av det bästa möjliga oddset väljer du att spela på New Orleans med ett handikapp på -2,5. Matchen slutar med en vinst till Saints med de 3 extra poängen du var ute efter. Ditt spel är därmed vunnet!

När du bettar över/under spelar du på det totala antalet poäng i en match – detta inkluderar den totala poängställningen för båda lagen, även om matchen övergår till förlängning. Över/under-spel varierar med ett intervall från 35 till 50. Som i all sportbetting är det viktigt att förbereda sig. Om du följer sporten frekvent och gör din hemläxa ökar det naturligtvis dina chanser att vinna.

Fler och fler fattar tycke för vissa spelare i NFL och många vill kunna oddspela direkt på dessa personer. Detta innebär att det finns en hel del olika spelarodds tillgängliga i NFL. Populärast är första touchdown. Detta brukar vanligtvis vara quarterbacken för ett av lagen, som kan rusa framåt in i målområdet under en match, eller en wide receiver (passningsmottagare).

En wide receiver är en lika effektiv spelare som en anfallare i fotboll eller som de bästa slagmän i cricket. De gör mest poäng och får oftast den mesta uppmärksamheten. Tack vare detta spelar de flesta NFL-fans på att en wide receiver blir först eller sist att ta poäng i en match, och även att få ihop högst totalpoäng.

Interceptions, dvs bruten passning, är också stort inom NFL och kan helt förändra en match. Det är när en spelare i det defensiva laget fångar passningen från den offensiva quarterbacken. När bollen tas över (turnover) förvandlas det defensiva laget till offensiv och kan mycket väl göra en touchdown. Du kan satsa på att spelare tjänar interceptions och även turnovers under matcher.

Det finns också outrightodds som kan göras på lång sikt. Ett av dessa är oddsspel på NFL Championship, där du kan spela på vem som kommer bli titelsegrare det året. Detta är också mycket välspelat och oddsen på ett lag kan fluktuera enormt under säsongen så timing är nyckeln till framgång här.

Att spela på NFL MVP (most valuable player, dvs mest värdefulla spelare) är en annan stor oddstyp och en du kanske inte känner till innan Super Bowl, som är sista matchen för säsongen. Oavsett vilka två lag som möts i den slutliga finalen så kommer troligen den mest värdefulla spelaren komma från en av dessa två trupper. NFL MVP tilldelas ofta till den spelare som bidragit mest till det laget som vinner titeln, vanligtvis i den sista matchen och under slutspelet. Quarterbacks står i centrum för den mesta av uppmärksamheten i NFL och därför är de vanligtvis de främsta att vinna MVP varje år.

Spel på amerikansk fotbolls-college

Här hos Unibet kan du spela live på NFL varje säsong bland våra oddsspel! Vi erbjuder våra nya och nuvarande spelare chansen att spela på liveodds med våra ständigt föränderliga oddsmarknader. Vi ser till att oddsen är korrekta och uppdaterade med de senaste spelen.

Kom ihåg att NFL inte är den enda ligan som spelar amerikansk fotboll. Du kan spela på collegefotboll året runt från din smartphone, dator eller surfplatta. Collegefotboll är grunden för sporten och här startar karriären för världens bästa spelare. Det är en enorm konkurrens, och lokala och nationella turneringar äger rum året runt.

Lagen tävlar om att få spela i College Football Playoff National Championship, som räknas som finalen i collegefotboll och arrangeras i januari varje år. Men det finns mängder av turneringar varje år i collegefotboll. Dessa är effektivt ihopsatta spel där de 12 bästa lagen i landet är inbjudna att spela.

Collegefotboll är den viktigaste vägen för spelare som vill tävla i NFL och de väljs ut av franchisen. Matcher kan spelas framför 80 000 åskådare och spelare kan bli legender på sina colleges. Det ultimata målet är att få ett NFL-kontrakt men endast runt 250 tar sig genom NFL till den professionella ligan varje år. Andra kan försöka signera för ett lag som en free agent men NFL Draft är huvudvägen för unga stjärnor.

Amerikansk fotboll är ett mycket strategiskt spel med långa pauser emellanåt. Det gör det utmärkt för live-betting, då spelaren har tid att analysera spelsituationen och andra möjligheter. Glöm inte heller att kolla in våra vinnarspel, där du bland annat kan spela på viket lag som vinner Super Bowl.

Registrera ett Unibet konto