NFL-betting tips

Amerikansk fotboll har haft ett stort inflytande på sportbetting i USA. När NFL grundades ökade populariteten drastiskt och går numera hand i hand med TV-tittandet. Idag är det ett globalt fenomen, och spelare från hela världen har möjlighet att betta på NFL. Sedan år 2007 spelas det varje år ett antal NFL-matcher i London, och det ryktas om ett potentiellt brittiskt lag, så det är tydligt att den internationella populariteten fortsätter att växa. Fortsätt att läsa vår guide nedan för att få en mer övergripande bild av hur NFL-betting fungerar.

Spel på amerikansk fotboll

Medan fotboll är den mest populära sporten i Europa och andra delar av världen, är det amerikansk fotboll som är störst i USA. Det stora uppsvinget för sportbetting och live-streaming har bidragit till att väcka ett större intresse för sporten. Det är numera inte bara en amerikansk tradition att avnjuta en NFL-match på söndagskvällen. Matcherna brukar spelas klockan 18.00 och 21.00 BST, vilket gör det ett perfekt sätt att avsluta helgen. Som en ledande aktör inom sportbetting erbjuder Unibet en mängd olika spelalternativ på NFL, för en extra djup spelupplevelse.

Marknadens bästa NFL-odds

Ett av de mest populära spelalternativen inom NFL-betting kallas för ”money line betting”. Här spelar man på vilket lag som kommer att vinna, med övertid inkluderat och oavgjort borttaget. Det är alltså väldigt likt 1X2-betting i fotboll, men med de ovanstående skillnaderna. I amerikansk fotboll är chanserna för övertid väldigt låga, och därför väljer man att spela på vinnare med övertid inräknat.

Handikappspel eller ”spread betting” är en annan form av NFL-betting. I handikappspel väljer spelaren att antingen reducera startpoängen eller höja till det favoriserade laget. Vad innebär det i praktiken? Låt oss ta ett exempel:

I en match mellan Atlanta Falcons och New Orleans Saints är det sistnämnda laget den närstående favoriten. I ett sådant jämnt möte känner du att Saints kommer vinna matchen med åtminstone 3 poäng. För att ta del av det bästa möjliga oddset väljer du att spela på New Orleans med ett handikapp på -2,5. Matchen slutar med en vinst till Saints med de 3 extra poängen du var ute efter. Ditt spel är därmed vunnet!

När du bettar över/under spelar du på det totala antalet poäng i en match – detta inkluderar den totala poängställningen för båda lagen, även om matchen övergår till förlängning. Över/under-spel varierar med ett intervall från 35 till 50. Som i all sportbetting är det viktigt att förbereda sig. Om du följer sporten frekvent och gör din hemläxa ökar det naturligtvis dina chanser att vinna.

Amerikansk fotboll är ett mycket strategiskt spel med långa pauser emellanåt. Det gör det utmärkt för live-betting, då spelaren har tid att analysera spelsituationen och andra möjligheter. Glöm inte heller att kolla in våra vinnarspel, där du bland annat kan spela på viket lag som vinner Super Bowl.

 

Vidare till kontoregistrering