CS:GO betting tips på Unibet

april 13, 2018

Om du gillar dator- och videospel är det högst troligt att du någon gång spelat ett av spelen i den populära Counter-Strike-spelserien, som har vart oerhört uppskattat sedan dess skapande vid millennieskiftet. Spelet har miljontals unika spelare och toppar på 600.000 spelare som spelar spelet samtidigt är inget undantag. Populariteten har lett till en massiv konkurrenskraftig scen och allt eftersom turneringarna och prispotterna blev större, blev även uppmärksamheten från spelvärlden större. Om du är ny i e-sportvärlden eller inom e-sports betting, var god och fortsätt läs för att lära dig mer om vad det handlar om.

Vad är Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive, ofta förkortat CS:GO, är ett First-person shooter-spel som spelas av två lag bestående av 5 spelare vardera. Ett lag spelar som terrorister, vars mål är att plantera bomben på en av bombplatserna innan tiden för rundan löper ut. Det andra lagets mål, d.v.s. counter-terroristerna, är att eliminera terroristerna eller desarmera bomben i tid om terroristerna lyckats plantera den.

Varje vunnen runda räknas som en poäng och en CS:GO-bana spelas vanligen i ett ”bäst av 30-format”, vilket innebär att det första laget som når 16 poäng kommer stå som vinnare. Efter 15 rundor byter lagen positioner, vilket innebär att båda lagen får lika stor chans att vinna den specifika banan. Ett spel kan spelas över flera banor och spelas vanligtvis till bäst av 3 eller bäst av 1.

Vad som gör CS:GO unikt är det ekonomiska systemet för att köpa vapen och utrustning för att slutföra lagets mål, eftersom pengarna är begränsande och baseras på individens och lagets prestationer under spelets gång. Det betyder att den ena rundan vanligtvis skiljer sig från den andra där lag ofta knyter åt sig vinster medan det andra laget kanske måste spara ihop pengar.

Konkurrenskraftiga CS:GO-turneringar organiseras under hela året och kan spelas i många olika typer av format som sträcker sig från ett ligasystem med play-offs till en enda elimineringsturnering med kvalspel. Trots att spelet huvudsakligen spelas online, spelas de stora turneringarna med de största prispengarna offline och hålls oftast på stora sport- och nöjesställen, såsom Barclays Center i New York (Brooklyn Nets hemmaarena) och Wembley Arena i London.

Spela på CS:GO hos Unibet

Oddsspel på CS:GO har ökat i popularitet inte enbart tack vare den ständigt växande esport-industrin, utan också för att det är en relativt ny marknad, vilket innebär att spelare kan hitta bra värden i olika spel genom att förbereda sina satsningar väl. Överraskningar är inte ovanliga i CS:GO, vilket gör det till den perfekta sporten för spelare som vill vinna stort med en liten insats.

Till exempel lyckades Gambit Esports överraska alla genom att slå ut allt motstånd vid PGL Major i Krakow 2017, fast de hade ett odds på 50 gånger pengarna att vinna när tävlingen började.

De mest populära oddsmarknaderna inom CS:GO är outrightodds och matchodds. I outrightodds spelar du på det lag som du tror blir mästarna i turneringen. Det är ett enkelt sätt att spela på CS:GO och följa ett lag genom hela turneringen. Det är särskilt populärt för stora turneringar såsom CS:GO Major Championships, där lag tävlar om en del från prispottar på 9,4 miljoner kronor eller mer.

Matchodds är mer specifikt men går ut på ungefär samma sak som outrightodds. Här spelar du helt enkelt på det lag som du tror kommer vinna en specifik match. Till exempel kunde North möta SK Gaming i en CS:GO-match. Du kan satsa på att North vinner matchen och du vinner ditt spel om det inträffar.

Du kan också spela på individuella rundor, så kallat kartodds, i CS:GO, där oddsen troligtvis ändras mellan rundorna beroende på hur matchen utvecklas. Vi erbjuder förstås också handikappodds på esport såsom CS:GO. Det är när ett lag är tung favorit mot det andra och då används ett handikapp på marknaden för att jämna ut oddsen.

Till exempel spelar GamerLegion mot Avangar, där den senare är storfavorit. Handikappmarknaden erbjuder ett pris för GamerLegion att vinna med ett +2,5 handikapp. Det betyder att GamerLegion har en virtuell 2,5-kartledning mot Avangar innan matchstart. Avangar måste därför vinna med tre kartor eller mer för att du ska förlora ditt spel.

Du kan också spela på rätt resultat i CS:GO, men detta kan vara väldigt svårt. Det är trots allt ganska svårt att förutse rätt resultat i en match med 30 rundor. Därför kan du också spela på Över/Under-marknader i CS:GO. Det är när du spelar på att matchen kommer vara ett visst antal rundor. Du kan till exempel spela på att matchen varar i +22,5 rundor. Om matchen spelas i minst 23 rundor vinner ditt spel.

Följ CS:GO hos Unibet

Det är enkelt att följa CS:GO-spel eftersom de flesta evenemang kan följas på populära streaming-webbplatser såsom Twitch och kan även ses live på Unibet. Vårt dedikerade team för odds ser till att liveoddsen ändras hela tiden för att återspegla den senaste utvecklingen i CS:GO-matcher. På så sätt kan du vara säker på att alltid ha den senaste informationen innan du gör din insats.

Om du är intresserad över mera e-sport kan du läsa mer om Dota 2, League of Legends och The International 2020 via länkarna här.

Se CS:GO odds