The International 2020

Känd som den allra största esport-tävlingen i världen, främst på grund av sin omtalade prispott men också för det välutvecklade tävlingsformatet. Låt mig bara kort illustrera den enorma skillnaden i prispengar – Dota 2 har totalt utdelat över 179 000 000 dollar i prispengar under sin existens, medan CS:GO (näst störst sett till prispengar) lite över $76 000 000 dollar. Med stor marginal skiljer sig Dota 2 urskiljer sig från andra populära esport-spel. Det stora stödet från organisationer och spelare har fått  många att överväga en professionell karriär inom esport. Spelare som Dendi, Puppey och Admiral Bulldog har attraherat en enorm publik med sin talang och innovationsförmåga. De har verkligen utmanat spelsystemet och satt en helt ny standard på spelförmåga. De har verkligen utmanat spelsystemet och satt en helt ny standard.

Dota 2 International 2020så här fungerar turneringen

Turneringsformatet kan komma att ändras men tar vi strukturen från 2019 hade The International ett round-robin system. Det innebär att alla lag möter varandra i sin grupp minst en gång. De fyra bästa lagen från varje grupp avancerar till huvudspelen i övre kategorin. De lägst placerade lagen i gruppspelen elimineras från turneringen och resterande lag går vidare till huvudspelen men i den lägre kategorin. I huvudspelen tar turneringen ett double-elimination format – lag i övre kategorin hamnar i nedre kategorin vid förlust, och lag som förlorar i nedre kategorin elimineras från turneringen. Bäst av i en match spelas gäller i nedre kategorin och bäst av tre i övre kategorin. Som standard spelas finalen i bäst av 5 matcher mellan det vinnande laget i övre kategorin och den nedre.  

Hur kvalificerar sig lag till The International?

Tidigare var lag personligt inbjudna av Valve att delta i The International. Nu har turneringen ändrat format, finslipats för att bättre tillfredsställa spelare och publik. Idag behöver alla lag samla poäng via Dota Pro Circuit. Tävlingsformatet är poängbaserat och uppdelat i Major- och Minor-turneringar. De betydande turneringarna (major) ger mer poäng och de mindre betydande (minor) ger mindre poäng. De lag som ackumulerat flest poäng från turneringarna blir inbjudna till The International.

Dota 2 betting tips

Unibet erbjuder en perfekt miljö för esportbetting. Nedan följer ett axplock av de mest populära speltyperna inom Dota 2:

  • First Blood – Spel på vem som får första kill
  • Team to destroy the next fort – Vilket lag som förstör nästa torn
  • Team to slay the next Roshan – Vilket lag som dräper nästa Roshan
  • The most Hero Kills – Spelaren som lyckats döda flest heroes

Detta är ett kort exempel på de mer populära och specifika alternativen vi erbjuder utöver: handikappsspel, över/under och vinnarspel. Håll utkik på vår hemsida för kommande oddserbjudanden. För mer information kan du vända dig till vår hjälpsektion eller kundsupport.

 

Registrera spelkonto