Unibets Odds kalkylator - Beräkna odds och utfall

Om du vill ha hjälp med dina odds och få en riktigt underhållande spelupplevelse, då ska du prova Unibets Odds kalkylator. Det här är ett verktyg med flera smarta funktioner, vilka underlättar för dig när du bettar på sport. Den hjälper dig exempelvis med att räkna ut odds, beräkna vinst och hålla koll på de olika marknader du spelar på. Den är dessutom enkel att använda så du behöver inte lägga många minuter på att förstå hur den fungerar.

I den här guiden ska vi förklara lite närmare hur du använder en odds kalkylator och hur den kan förbättra din spelupplevelse. Vår kalkylator är helt gratis och kan hjälpa dig att beräkna insats liksom potentiell vinst, på alla våra tillgängliga spel. Du kan givetvis använda odds kalkylatorn oavsett om du spelar från en dator, mobil eller surfplatta. 

 

Unibets Odds Kalkylator 

 

Så här använder du vår oddskalkylator

Om du vill prova oddskalkylatorn så ska du först bestämma dig för vilket oddsspel du vill spela. Det finns många olika varianter att välja på, som exempelvis singel, Super Heinz, Canadian och Lucky 15. Efter att du har valt spel markerar du ditt val i kalkylatorn. Där ska du också välja hur dina odds ska visas, i bråk eller decimalform. 

Om du exempelvis har valt singel ska du sedan även välja om du vill spela på vinnare, förlorare, dött lopp eller struket. När du lagt till din insats klickar du på “räkna ut nu” så kommer kalkylatorn sköta jobbet och ta fram din potentiella vinst.  Sedan är det bara att lägga din insats så är det klart.

 

Så här kan en bet calculator hjälpa dig i din betting

Att använda en bet calculator tillåter dig att beräkna unika odds för spel som kombineras. Du kan kombinera odds och marknader på en och samma plats och se hur det ökar eller minskar din potentiella vinst. Med kalkylatorn får du möjligt att samla ihop ett flertal olika odds spel i en och samma satsning, och göra beräkningar utifrån det. 

Genom att lägga bets på flera marknader så kan du maximera din möjlighet till vinst. UNibet bet calculator hjälper dig att beräkna vinst i procent, baserat på hur många marknader du har samlat på din spelkupong. Den ser också till att du inte råkar lägga bets på motstridiga marknader av misstag. Det vill säga att resultatet för ett lag slutar med både oavgjort och vinst i en och samma match. Per automatik så går det inte att göra sådana misstag när du använder kalkylatorn. 

Du kan använda vår bet odds calculator för att beräkna potentiella utfall för alla tillgängliga odds i vår betting lobby. 

 

För vilka sporter kan man använda en odds calculator?

Hos Unibet hittar du tusentals sportevenemang att betta på varje år och kalkylatorn står redo att användas på de flesta. Våra mest populära sporter inom betting är fotboll, hockey, basket och tennis. Där har vi också många olika marknader och spelkombinationer att välja på och då kan en odds calculator komma väl till pass. 

Fotboll: Spelbyggaren kan exempelvis hjälpa dig beräkna fotboll odds under Premier League säsongen och andra ligor som du hittar i vår fotbollslobby. Vår bet odds calculator är perfekt att använda för dig som är en sann fotbollsentusiast. Du kanske brukar spela på hur många gula kort som kommer att delas ut eller vilken spelare som sätter första målet. Då kan du använda Spelbyggaren för att hålla reda på alla dina olika marknader och även räkna ut vinst odds. 

Ishockey: Just nu spelas NHL och slutspelen i Stanley Cup drar igång. Använd spelbyggaren när du lägger spel på antal mål, vinnare, hörnor och så vidare. Du kan även kombinera spel för hockey betting i flera olika matcher om du föredrar det. Bygg din egen ultimata spelkupong för ishockey och låt vår bet calculator hålla reda på dina valda marknader. 

Tennis: Spelbyggaren funkar även utmärkt för dig som sysslar med betting på tennis, vilket är en av våra största sporter. Här finns många olika marknader att lägga spel på som över/under antal set, matchens resultat, tennisstjärnor eller vem som vinner en specifik match. Du hittar alla de stora tennisturneringarna i vår tennislobby som ATP, WTA, Wimbledon, US Open, Franska Öppna och Australian Open. Spelbyggaren hjälper dig att beräkna vinst och spel odds även i många olika tennisevents. 

Basket: En annan mycket populär sport för online betting är basket. En orsak till det är att basket aldrig kan sluta oavgjort, det blir alltid en förlängning och en utsedd vinnare av matchen. Oddsspel för matchvinnare och förlängning är en av de allra mest populära marknaderna i basket. Via spelbyggaren kan du också lägga bets med handicap och kombospel. En annan specialmarknad som är stor är hur basketstjärnorna presterar under en match. Det vill säga hur många poäng, returer och assist de gör i matchen och du kan använda Spelbyggaren för att räkna ut odds för det.

 

Trav odds med bet calculator

Du kan också använda bet odds calculator för att spela på trav, en sport som hela tiden växer när det kommer till betting. Att lägga spel på travsport innebär inte lika många val och marknader som många av våra andra sporter, som exempelvis fotboll eller hockey. Här är det framför allt 3 vägar att gå men du kan ändå ha stor nytta av spelbyggaren när du bettar på travsport. Den kan exempelvis hjälpa dig att beräkna vinst trav, när du har bestämt dig för vilken insats du vill göra. Den kan också assistera dig när du jämför trav odds. 

I trav har du framför allt 3 olika speltyper att välja på. Du kan satsa på den vinnande hästen och lägga ditt spel på den som vinner hela loppet. Vi har också ett alternativ som kallas för platsspel och här ska du försöka förutspå hur de olika hästarna kommer att placera sig i tävlingen. Ett tredje alternativ är “head to head” där du gissar vilka hästar som kommer att sluta som etta och tvåa i loppet.

Använd vår Unibet bet calculator för att exempelvis göra en straight forecast, en perfekt spelform för trav. Det här är samma sak som “head to head” där du ska tippa vem som placerar sig på plats nummer ett och två. Du måste pricka in rätt ordning för att det ska bli utdelning och med Spelbyggaren kan du enkelt beräkna vinst och jämföra odds. Du kan också välja att lägga spel på reverse. Det betyder att du väljer två hästar som kan sluta både som etta och tvåa. 

 

De mest populära speltyperna hos Unibet

  • Singel är den enklaste spelformen du kan välja att spela med. Att lägga ett singelspel innebär att du enbart satsar på ett utfall och ett evenemang. Om du har förutspått rätt resultat vinner du, hur mycket beror på hur oddset ser ut. Fördelen med den här spelformen är att den är enkel att spela med och mindre risk, nackdelen är att det ofta blir låga odds.

 

  • Dubbel är en speltyp som består av två av varandra oberoende val, den kan till exempel vara två olika matcher. Att använda en bet calculator när du spelar dubbel kan vara till bra hjälp då du kombinerar flera spel. Du får ett extra högt odds med dubbel jämfört med singel. 

 

  • Trippel kan precis som dubbel förklaras med att det är spel som är oberoende av varandra men i det här fallet 3 stycken. Det handlar ofta om att du spelar på 3 olika matcher till exempel. 

 

  • Trixie är ytterligare en variant och här spelar du med kombinationer av ett flertal val, som exempelvis flera matcher. När du fyller din spelkupong med kombinationsspel måste resultatet av flera matcher bli som du har tippat för att det ska bli vinst. Spelkombinationer som just Trixie, Patent och Yankee kan exempelvis användas vid spel på 1x2. 

 

  • Canadian är en avancerad spelform där du kan lägga 26 spel på 5 val. Alla val ingår dock inte eftersom singlar inte är med. Denna variant innehåller 10 dubblar, 10 tripplar, 5 fyrlingar samt ett spel med 5 olika val. Här måste minst två av dina val resultera i vinst om det ska bli någon utbetalning. 

 

  • Lucky 15 är en kombination av 15 olika spel som läggs ihop som ett och ett val du kan göra i vår bet calculator. Till skillnad från Canadian så har du här en extra säkerhet då du även kan spela med singlar. Här spelar du på 4 utfall och 4 events, på 15 olika spelkuponger. Uppdelningen på spelen är fyra 4 singlar, 6 dubblar, 4 tripplar och 1 fyrling. Minst ett utfall måste ge ett positivt resultat för att du ska få någon utdelning.