Hur man bettar på boxning

oktober 8, 2019

Boxning är nog en av de mest äldsta kampsporterna i vår historia. Idag kan vi se det som ett fundamentalt element i så många andra populära kampsporter – kickboxning, thaiboxning och MMA. Det har varit en Olympisk gren redan sedan 668 f.Kr. och tillhör idag tillsammans med MMA de kampsporter som erbjuder störst underhållning.  Boxning har producerat legendariska matchmöten och underhållit miljoner människor över hela världen. Allt från gamla men klassiska matchmöten som Muhammed Ali-George Foreman till de nya, Mayweather- Pacquiao som aldrig kommer att glömmas bort. I denna guide berättar våra experter om de grundläggande bettingtyperna i boxning och vilka faktorer man bör tänka på när man bettar på boxning. 

2018 - Global - MMAUFC-916x200-Swedish - SEO.gif

Speltips i boxning

Spelalternativen i boxning är väldigt lika de i UFC. Största skillnaderna är att MMA har ytterligare avslut, som t.ex. submissions. Unibet erbjuder en mängd med spelalternativ i boxning och nedan följer ett axplock av de grundläggande speltyperna inom boxning

Matchvinnare – Ett enkelt spel på vem du tror kommer bli segrare i matcen

Går matchen tiden ut? – Som i engelskan ”will fight go the distance”, vilket innebär att matchen går alla planerade ronder och avgörs på domslut.

Totalt antal ronder -  Detta oddserbjudande är ett bra alternativ om spelaren känner sig säker i matchmötet. Här bettar man på hur många ronder matchen kommer att gå innan den avslutas.

Spel på rond - Här är skillnaden att spelaren bettar på vilken rond som matchen avslutas i och vilken fighter som vinner.

Det är helt upp till dig att välja spelstrategi och vi hoppas att den här informationen ger dig en tydligare bild av Unibets oddsutbud för en mer fullkomlig spelupplevelse.

Viktiga faktorer inom boxning

Kampsport är en lika fysisk sport som den är mental, och dessa är viktiga aspekter att ta hänsyn till när du bettar. Räckvidd, vikt, längd och ålder är fysiska särdrag som kan avgöra en match, men detta gäller också för den mentala hälsan hos boxaren. De fysiska attributen är enkla att ta reda på eftersom allt finns redan på nätet, men hur samlar vi information om den mentala hälsan hos boxaren? Mycket finns redan i media. En av de viktiga faktorerna som påverkar en fighters motivation är pengar, erfarenhet, familj och vänner. Är boxaren under mycket personliga bekymmer som redan utspelas i media, är även detta en faktor som kan påverka vinstchanserna. Om en boxare gått många matcher utöver sin kapacitet ändrar även det chanserna för vinst mot hungrigare motståndare. En annan viktig faktor hos en pugilist är tidigare prestationer, hur bra har boxaren presterat, är det många dombeslut eller knockouts? Hur har fightern presterat under press? Det är upp till spelaren att bestämma hur djupgående de vill gå för att nå en slutsats. I slutänden om alla faktorer är klarlagda, garanterar det ändå aldrig en vinst. I sport kan vad som helst hända, speciellt i fighting och därför är det viktigt att alltid spela ansvarsfullt. För mer information om fighting rekommenderar vi att läsa vår UFC-guide.

Vidare till registrering