Ishockey VM 2024 - Odds & Speltips

Ishockey - VM 2024 är en hockeyturnering som väcker stort engagemang hos Sveriges alla ishockey entusiaster. Med ett tätt spelschema under turneringens två spelveckor så är det många matcher man vill se, och många intressanta odds att spela på. Under hela ishockey-VM 2024 kommer Unibet ha ett enormt utbud av odds under turneringen. Här hittar du klassiska VM odds som på matchresultat och vinnare, men även unika liveodds skapade utifrån matchbild och händelser. Redan innan premiären den 12 maj så kan du spela med fasta odds för alla matcher. Kombinera dina sedan tidigare lagda spel med spännande liveodds i stundens hetta, Ishockey VM betting när den är som bäst. 

 

Vinnarspel på ishockey vm 

Att spela på vinnarspel under ishockey VM är ett populärt oddsspel som engagerar många spelare redan innan premiärmatchen. Unibets mest klassiska vinnarspel är på vilken nation som tippas stå som vinnare i årets ishockey-VM. Men under turneringens gång så dyker fler intressanta och roliga vinnarspel upp för oddsspel. 

Vilken nation är då tippade att vinna enligt oddsen för vinnarspel? Inför ishockey vm starten så säger prognosen för vinnarspel att det är Finland som är vinnarfavoriter. Finland placerar sig då precis före Kanada och vårt svenska lag Tre Kronor. Såklart kan prognoser för oddsen svänga baserat händelser innan vm starten. En faktor som är starkt påverkande inom hockey och vinnarodds innan vm start är vilka toppspelare från NHL ligorna som är fria och villiga att ställa upp för spel i VM. När Tre Kronor tog hockey vm guld 2017 och 2018 så var det med en stor del NHL-spelare i laget.

Oavsett vilket så verkar oddsen tro att Sverige tar sig hela vägen till medalj under årets ishockey VM. Toppnationen inom hockey, Ryssland, har inte tillåtelse att delta i VM, vilket gör Sverige, Finland och Kanada till medalj favoriter. Men såväl Tjeckien och USA är starka utmanare, och är två nationer som kan påverka både prognoser och vinnarspel till ett annat håll. När dessa lag spelar och möter varandra under VM så vet vi i alla fall en sak med säkerhet, det kommer vara rykande heta odds att spela på i vår Unibet ishockey VM- lobby! 

 

FAQ Hockey VM 

Vem vann Hockey VM 2023?
Kanada vann Ishockey VM 2023 efter att ha besegrat Tyskland i finalen.

 

Hur många VM-guld har Sverige i hockey?
Sverige har inför VM 2024 elva stycken guld vilket är fjärde flest efter Kanada, Ryssland/Sovjet och Tjeckien/Tjeckoslovakien. 

 

Hur många VM guld har Finland i hockey?
Finland har inför VM 2024 fyra VM-guld i ishockey vilket är femte flest av samtliga nationer.

 


                                                                    Odds Hockey-VM 2024

 

Live betting på hockey VM resultat

Under stora mästerskap som hockey VM så satsar Unibet stort på att ta fram ett genomtänkt och spännande utbud av liveodds för hockey VM resultat. Vi erbjuder hundratals olika marknader för samtliga matcher för att kunna erbjuda en så actionfylld spelupplevelse som möjligt. Med liveodds så ges du möjlighet till live betting med rörliga odds som ändras i takt med att olika scenarion inträffar i matchen. Få sporter har matcher där det svänger lika fort som i hockey och en klar ledning kan tappas på nolltid. Det här är något som vi tyvärr fick erfara i kvartsfinalen mot Kanada 2022 när Tre Kronor tappade 0-3 till 4-3.

Men hur kan då liveodds se ut när du spelar hos Unibet på potentiella hockey VM resultat? Med ibland över 100 möjliga liveodds under samma match så kan variationen i odds vara mycket stor. Och beroende på vilken profil matchen har så skapas fler möjligheter till hockey live betting. Men några av de mer klassiska live oddsen är:

 

  • Vilket lag som gör nästa mål?
  • Vilken spelare får nästa assist? 
  • Vilken spelare gör nästa mål?
  • Blir det mål under ett specifikt Power Play?
  • Hur många skott på mål det blir under en viss period?
  • Vilket lag åker på nästa utvisning?

 

Genom att följa matcherna live så får du ta del av all statistik som uppdateras i realtid. På så vis får du en överblick av allt som sker för att enklare kunna ta snabba beslut för live betting med liveodds på hockey VM. Under sektionen Live i vår betting lobby kan du följa alla hockey VM resultat för samtliga pågående matcher. På så vis missar du aldrig en möjlighet för live betting. 

 

Ta hjälp av Unibets oddskalkylator för beräkning av Hockey VM Odds

För dig som enkelt och smidigt vill räkna ut potentiell utbetalning på olika oddsscenarion rekommenderas att använda Unibets odds kalkylator. Kalkylatorn är riktigt bra om man är osäker på potentiella utgångar för olika spelformer, eller hur betting med handicap kan påverka resultatet. Om du dessutom planerar spela med flera odds på samma spelkupong, så hjälper odds kalkylatorn dig att få en översikt för potentiella utfall, för att kunna optimera ditt bet. 

Vår oddskalkylator ger valmöjligheten att välja mellan singelspel, dubbelspel, trippel, accumulator samt andra alternativ. Fyll i oddset, spelformen och  insatsen som du vill lägga och klicka på “Räkna Ut Nu”. För dig som föredrar kombinationsspel på Hockey-VM kommermed största säkerhet ha stor nytta av vår  oddskalkylator.

 

Med Unibet specialspel blir upplevelsen ännu bättre

På Unibet har vi en extra stor kärlek till specialspel. Med vårt specialspel Unibet-Dubbeln så erbjuds ett unikt spel där en kombination av olika unika odds , en “dubbel” som måste gå in för att spelet ska gå i vinst. En sådan dubbel kombination kan vara att det ska bli ett visst antal mål i en match samtidigt som att två spelare ska göra mål eller poäng.

Som ett exempel på specialspel under Hockey-VM 2024 så kan vi ta Sveriges kommande match mot Finland. Då kan en dubbel i teorin vara att det blir över 4,5 mål i matchen samtidigt som båda lagkaptenerna gör mål. Så för att detta spel ska gå in så måste det då bli minst fem mål i matchen, samtidigt som Finlands lagkapten och Sveriges lagkapten gör mål. Läs mer om Unibets specialspel för odds i vår betting guide "Specialspel med Unibet odds". 

 

Spela på Hockey VM med Unibet betting app

Med Unibet betting app så får du tillgång till hela vårt utbud av odds innan och under Ishockey VM 2024, oavsett var du befinner dig. Appen är kompatibel med såväl iOS som Android och innehåller alla Unibets odds för betting på sport och underhållning. Besök vår oddslobby för att ta del av alla sporter, evenemang och turneringar där vi erbjuder odds för betting online. Som ny spelare hos Unibet får alla spelare en välkomstbonus som går att nyttja som en bonus på betting eller casino online